Haberler

Tpb Genel Başkanı Pakdil Açıklaması

Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, Kahramanmaraş, Türkiye'nin enerji üretim merkezi haline geldiğini belirtti.

Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, Kahramanmaraş, Türkiye'nin enerji üretim merkezi haline geldiğini belirtti.

AK Parti Andırın, Göksun, Türkoğlu ve Pazarcık ilçelerinin yöneticilerini makamında kabul eden Pakdil, yaptığı yazılı açıklamada, dünyada enerji ihtiyacının büyük boyutlara ulaştığını, bu açıdan alternatif enerji kaynaklarının devreye girmesi gerektiğini bildirdi.

Türkiye'nin mevcut linyit rezervinin yüzde 44'ünün Kahramanmaraş'ın Afşin ve Elbistan ilçesindeki kömür yataklarında bulunduğunu hatırlatan Pakdil, şunları kaydetti:

"Afşin ve Elbistan bölgesinde mevcut 2 santral dışında, en az 35 yıl süreyle yılda yaklaşık 100 milyon ton linyit üretilerek, toplam 8 bin 050 MW gücünde santrallere yetecek kömür potansiyeli mevcuttur. Yeni yapılacak 4 santralle birlikte Türkiye'nin elektrik enerji üretiminin yüzde 25'ni bölgemiz karşılayacaktır. Dünyada olduğu gibi, ülkemizin de enerji alanında dışa bağımlılığının giderek arttığı bir ortamda, yerli kaynaklara dayalı enerji üretimine verilen önemin stratejik bir karardır."

-"Güneş ve rüzgar enerjisini devreye sokmak zorundayız"-

Kahramanmaraş'ın kilometreye düşen su kaynakları bakımında Türkiye'de birinci dünyada ise üçüncü sırada yer aldığını vurgulayan Pakdil, Kahramanmaraş'ın ülke enerjisinin yüzde 14'ünü karşıladığını, yapılacak yeni yatırımlarla da bu oranın 10 yıl içerisinde yüzde 25'in üzerine çıkacağını tahmin ettiklerini ifade etti.

Kahramanmaraş'ın güneş enerjisi bakımından da önemli potansiyeli barındırdığını, güneş radyasyon dağılımının yılda bin 600 KWh metrekare olduğunu belirten Pakdil, kentin yıllık ortalama güneşlenme süresinin 7 gün olarak tespit edildiğini, bunun güneş enerjisi açısından iyi bir rakam olduğu aktardı.

Pakdil, güneşlenme süresi bakımından özel sektör yatırımları devreye girdiğinde, kullanılan enerjinin bedavaya geleceğini kaydetti. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: AA / Yerel

Kahramanmaraş Nevzat Pakdil Ak Parti Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title