Haberler

TPAO, Yurt İçinde Rafineriye Ortak Olmak İstiyor

TPAO Genel Müdür Vekili Mehmet Uysal, Yeni Bir Rafineri Kurmak Yerine, Ruhsat Almış Kuruluşlardan Biriyle Anlaşarak Yüzde 5 ile 10 Arasında Pay Almanın Daha Verimli Olacağını Düşündüklerini Belirtti.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdür Vekili Mehmet Uysal, TPAO olarak yeni bir rafineri kurmak yerine, ruhsat almış kuruluşlardan biriyle anlaşarak yüzde 5 ile 10 arasında pay almanın daha verimli olacağını düşündüklerini belirtti.

A.A muhabirine yaptığı açıklamada, TPAO'nun yurt içinde bir rafineriye ortak olma çalışmaları konusunda bilgi veren Genel Müdür Vekili Uysal, konunun şu anda planlama aşamasında olduğunu söyledi.

Gerekli izinler, olurlar ve kanuni alt yapının oluşturulması konusunda gereken noktaya doğru henüz ilerleme kaydedilmediğini belirten Uysal, ''Şu anda Türkiye'de rafineri kurmak için ruhsat alan pek çok girişim var. Bu konuda bizim de yeni bir rafineri için devreye girmemiz, artan rekabet nedeniyle artan fiyatlara yol açacaktır'' diye konuştu.

Uysal, bir petrol arama şirketinde entegre bir yapı kurabilmek için rafineri kısmının mutlaka olması gerektiğinin altını çizdi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title