Haberler

TP Genel Müdürü Şişman, Batman'da

Güncelleme:

TP Genel Müdürü Besim Şişman, özellikle Trakya'daki kayagazı ile ilgili operasyonların son derece heyecan verici olduğunu söyledi.

Türkiye Petrolleri (TP) Genel Müdürü Besim Şişman, özellikle Trakya'daki kayagazı ile ilgili operasyonların son derece heyecan verici olduğunu belirterek, "İnşallah birkaç aya kadar onunla ilgili daha somut datalar alma fırsatımız olacak" dedi.

Şişman, TP Yıllık Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nın düzenlendiği TP Kristal Park Tesisleri'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, petrol aramalarının normal seyrinde devam ettiğini ancak petrol fiyatlarına bağlı olarak daha önceden zorunlu azaltmaya gittiklerini söyledi.

Kayagazı arama faaliyetlerine değinen Şişman, "Özellikle Trakya'daki kayagazı ile ilgili operasyonlar bizim açımızdan son derece heyecan verici. İnşallah birkaç aya kadar onunla ilgili daha somut datalar alma fırsatımız olacak" dedi.

TP bünyesindeki taşeron işçilerine değinen Şişman, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Hükümet bu konuda bir düzenleme yapıyor. Daha doğrusu toplu sözleşmeye bir madde kondu. Bizim bilgimiz bu doğrultuda. Bu madde ile taşeron işçilerinin de durumu da düzeltileceği söylendi. Zaten Başbakan da bunu mitinglerde gündeme getirdi. Bu konuda hükümet bir adım atar, bir çözüm üretecekse bizim yapacak bir şeyimiz yok. Buna uyup gereğini yapacağız. Ama bunun dışında devraldığımız üretim sahalarından kaynaklı bazı arkadaşlarımız doğal olarak işsiz kaldı. Bununla ilgili olarak Hazine Müsteşarlığına 'belli kriterler dahilinde en azından bir kısmını istihdam edebiliriz' diye yazı yazdık. Bununla ilgili girişimlerimiz sürüyor ama doğrudan bir neşter vurup da kökünden çözecek bir pozisyonumuz yok. Yeni hükümet buna bir çözüm bulur diye düşünüyorum."

Şişman, TP ile ilgili bir özelleştirme gündemlerinin olmadığını ifade ederek, TP'nin "THY modeli" ile halka arz edilmesi üzerinde konuşulduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yerel

Trakya Bölgesi Batman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title