Haberler

Toroslar Belediyesi'nden Modern Kurban Satış Yeri

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediyesi, bu yıl Kurban Bayramı dolayısıyla Korukent Mahallesi’nde 100 dönümlük alan üzerine tek ve modern bir kurban satış yeri hazırladı.

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi, bu yıl Kurban Bayramı dolayısıyla Korukent Mahallesi'nde 100 dönümlük alan üzerine tek ve modern bir kurban satış yeri hazırladı.

Toroslar Belediyesi tarafından bu yıl ilçe genelinde tek noktada hazırlanan kurban satış yeri ile besicilerin, sağlıklı bir ortamda hayvanlarını barındırma imkanına kavuşması ve vatandaşların da rahat bir şekilde alışveriş yapabilmeleri için tüm alt yapı hizmetlerinin düşünüldüğü bildirildi. Toroslar Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna'nın, 2014-2019 seçim beyannamesinde taahhüt ettiği projeler arasında yer alan modern kurban satış alanını Korukent Mahallesi'nde 100 bin metrekare alanda düzenlediği belirtildi.

Başkan Tuna, Valilik İl Kurban Hizmetleri Komisyonu'nca belirlenen alanda gerçekleştirdikleri düzenleme çalışmalarını yerinde inceledi. Tuna, burada yaptığı açıklamada, hem satıcıların hem de vatandaşların sağlıklı ve güvenli koşullarda alışverişlerini yapmaları için belediye olarak gerekli önlemleri aldıklarını söyledi. İçerisinde kompresörü, su düzeni, tuvaleti, çöp konteyneri, otoparkı ve her türlü hijyenik şartların oluşturulduğu alana portatif korkuluk yerleştirdiklerini ve kurban kesim yeri de hazırladıklarını kaydeden Tuna, kurban satış yerinin geniş bir alana kurulu olması dolayısıyla vatandaşların otopark problemi de yaşamayacaklarını vurguladı. Tuna, "Toroslar Belediyesi olarak yaklaşık bir aylık bir çalışma ile 100 bin metrekarelik alan üzerinde kurban satış yerimizi ilçemizde tek bir noktada topladık. Korukent Mahallemizin sınırlarında ve Halkkent Mahallemizin kuzey bitişiğine denk gelen bu alanımızda şu ana kadar 626 tane hayvan satışı ile uğraşan esnafımıza yer tahsisi yaptık. Bu sayı daha da artabilir. Alanın birçok kısmına portatif korkuluklar yerleştirmek suretiyle daha planlı bir şekilde dizayn ediyoruz. Nizami şartlarda bir kurban satış noktası hazırladık. Amacımız, vatandaşlarımızın rahat ortamlarda hijyenik bir şekilde kurbanlıklarını almalarıdır. Bu alanı hazırlayan ve gece gündüz çalışan ekiplerimize ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

İlçe sınırlarında 31 noktada kurban kesim yeri de hazırladıklarını bildiren Tuna, "Kurban kesim yerlerimizin de elektriğini, suyunu ve hava pompalarını hazırlıyoruz. Amacımız, vatandaşlarımızın daha sağlıklı ve hijyenik bir şekilde kesimlerini yapmalarını sağlamaktır" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kurban Bayramı Hamit Tuna Toroslar Mersin Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title