Haberler

Afrin'de PKK Elebaşları Köşeye Sıkıştı! Karayılan'ın Koruması Öldürüldü

Güncelleme:

Afrin'de çıkan çatışmada, örgütün kadın yapılanması YPJ sorumlusu Songül Coşkun ile Dicle Miqdad, ölü ele geçirildi. 1 milyon liralık listedeki Amanos sorumlusu da 6 Şubat'ta öldürüldü.

PYD/YPG'nin kadın yapılanması olan YPJ'nin 2 üst düzey kadın yöneticisinin, 20 korumasıyla birlikte Afrin'de öldürüldüğü ortaya çıktı. Afrin'de bulunan güvenlik güçlerinden gelen bilgi, görüntü, fotoğraf ve belgeleri değerlendiren istihbarat birimleri YPJ'nin daha önce sözde genel komutan yardımcıları olan Songül Coşkun (Tekoşin Botan) ve Dicle Miqdad ( Zilan Cudi ) adlı teröristlerin, 20 korumasıyla birlikte Afrin'de öldürüldüğünü saptadı. Bilgi yerel kaynaklardan da teyit edildi.

KOMANDOLARLA ÇATIŞMAYA GİRDİLER

İstihbarat birimlerinin raporuna göre, Songül Coşkun ve Dicle Miqdad'ın başında bulunduğu terörist grup, 22 Şubat'ta Afrin'in Mabata Berceme köyü kırsalında, Zeytin Dalı Harekâtı gereği bölgede bulunan komandolarla çatışmaya girdi. Sabaha karşı 04.30'da komando timinin bulunduğu alana sızmaya çalışan alana sızmaya çalışan teröristlerin konumu, ZPT aracı üzerindeki termal kameralar tarafından belirlendi. 2 saat süren çatışma sonrasında öldürülen teröristlerden ikisinin, daha önce YPJ'nin sözde genel komutan yardımcıları olarak açıklanan Tekoşin Botan kod adlı Songül Coşkun ve Zilan Cudi kod adlı Dicle Miqdad olduğu belirlendi. Teröristlerin yanındaki korumaları ölü olarak ele geçirildi.

KARAYILAN'IN KORUMASIYDI

PKK'dan kaçıp teslim olan 84 teröristin verdiği ifadelerde terörist Songül Coşkun'un adı örgütün ele başlarından Murat Karayılan'ın korumalığını yapanlar arasında geçiyordu. Örgüt ise yaşadığı bozgunu saklamak için 2 kadın elebaşının ölümünü farklı yer ve tarihlerde gösterdi.

(Kaynak: Sabah)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Dicle Afrin Cudi 3.Sayfa Güncel Haberler

500

Yorumlar (15)

zorbey:

Allahın yarattığına çirkin demez. . . fakat şu hainlerin suratlarına bak neye benzedikleri meçhul. . . . . geberin ulannnnnnnnnnnnnnn vatansız satılıklar

16
3
yanıtYanıtla
Tarkan:

Bu pkk pyd ypg denilen pisligi tamen yok etmden bize rahat yok bunlarin hepsini nerede olursa olsun militanini ve zimpatizanlarini gebertmemiz lazim

16
1
yanıtYanıtla
Askerim sen cok yasa:

ALLAH Sizi bu gecenin yüzü suyu hürmetine KAHRI Perisan etsin .kazinacak tirnak bulamayin insallah Lanet leşler

16
1
yanıtYanıtla
karayilan:

Karayilan cok kaymistir bu bitlilere. Haremden eksilme oldu diye uzuluyordur simdi.

14
3
yanıtYanıtla
Ali atmaca:

darısı diğer teröristlerin başına gelsin tez zamanda .

15
1
yanıtYanıtla
Ad:

Karayilanin huriyesi ne korumasi bu kendi kendini koruyamamis bizim sanli askerimizden

14
1
yanıtYanıtla
Düşünün:

Benim anlamadığım şey şu:Afrine girebilen ordu kandile neden giremiyor yıllardır, kim oyun oynuyor;kiminle ve halen devam eden Taht oyunlarıyla hiç kimse merak etmiyor mu? Yada anlamıyormu? Madem bu kadar kolay bu işler yıllardır bu şehitler niye verildi, Türkiye de ekonomi, işsizlik, geçim sorunu varken ve bununda sebebi terörken niye Kandile girilmiyor, her seçim için farklı bir senaryo mu var, bir seçim için çözüm süreci, bir seçim demokrasi, bir seçim Fetö , bir seçim suriye düşünün cevabını bulun . .

8
5
yanıtYanıtla
...:

Türkiye bi nevi oyun oynuyor inan bana . . başta menbiçe girilecek dedi sonra birden bire bi gece afrine girildi . . kandilede girilecek çünkü C. başkanı ıraka girileceğini söylemişti ama neresi olduğu şuan belli değil kerkük musul kandil vs

yanıt1
yanıt2
TÜRKİYEM:

Bittiler bitecekler az kaldı çook az kaldı hamdolsun, Şükürler olsun Allah böyle bir lider getirdi başımıza Terörü o kadar sene oyaladı Savunma sanayiisini geliştirdi devrim yapıp devrim yapacakların başlarını ezdi fetöyü temizledi artık ülkem de bombalar patlamıyor ülkemin topraklarında bir tane terörist kalmadı Doğudaki Kürt kardeşlerimiz terörün cirit attığı dağlarda kaplıca keyfi yapıyor hamdolsun OSMANLI TORUNLARI YENİDEN UYANIYOR ŞÜKÜRLER OLSUN

6
5
yanıtYanıtla
Mehmet kisa:

Mekanı cehennem azabı karayılanlar dan olsun

7
1
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title