Haberler

Microsoft, Windows 11 kullanıcılarını Bing'e çekmeye çalışıyor

Güncelleme:

Microsoft, Windows 11 kullanıcılarına Bing'i varsayılan arama motoru olarak seçmelerini isteyen reklamlar gösterdi. Ancak gelen tepkiler üzerine şirket, Bing reklamlarını geri çekti.

Microsoft, kullanıcıları Google yerine Microsoft Edge ve Bing'e çekmeye devam ediyor. Son olarak bazı Windows 11 kullanıcıları, Chrome'daki varsayılan arama motorunu Bing olarak seçmelerini isteyen açılır (pop-up) reklam aldıklarını bildirdi. Şirket, gelen tepkiler üzerine Bing reklamlarını geri çekti.

Windows 11'de Chrome kullanıcılarını hedef alan Bing reklamları iptal edildi

Microsoft, Google'ı varsayılan arama motoru olarak seçen Windows 11 kullanıcılarını hedefleyen reklamlar hazırladı. Windows 11'deki Chrome uygulamasında görülen reklamlar, tarayıcının belirli kısımlarında beliriyor ve Bing'in özelliklerine vurgu yapıyor.

Microsoft'un bu müdahaleci reklamları ise sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Bazı kullanıcılar, pop-up reklamların oyunların ve diğer uygulamaların üzerinde göründüğünü bildirdi. Bu durum ise bildirim ayarlarını yok saymasıyla tepki topladı.

123123212

Çok sayıda kullanıcı şikayetinin ardından Microsoft, Bing reklamlarını yeniden değerlendireceğini söyledi. Şirket sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, sorunun farkında oldukları belirtildi. Yapılan testler, rahatsız edici Bing bildirimlerinin artık görünmediğini de doğruladı.

Microsoft, özellikle yapay zeka destekli Bing Chat'ten sonra Windows 10 ve 11'de Bing arama motoruna daha fazla önem göstermeye başladı. Hatta birçok kez Chrome'da arama yapan kullanıcılara, Bing'e davet eden reklamlar gösterdi.

Şirketin bu tarz reklamlar ile kullanıcıları Bing'e davet etmesi gayet normal. Son araştırmalar, bu yılın Ocak ayında yüzde 3'lük paya sahip olan Bing'in şu anda yüzde 2,9 seviyelerinde gezindiğini gösterdi.

Peki siz Bing ve Chrome hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

Microsoft Teknoloji Haberler

Bakmadan Geçme

GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları...
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title