Haberler

    Artık uygulaması da var!

    Muhtemelen pek çoğunuz bugüne dek eksikliğini hissetmediniz ama artık "onun" da bir uygulaması var!

    Sosyal medya şüphesiz ki günümüzün en büyük mecrası... Bu zamana kadar Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest, Instagram ve MySpace gibi birçok, birbirinden farklı sosyal ağ ile karşılaştık ama pek çoğumuz, Microsoft'un sosyalağı "Socl"dan halen haberdar değiliz.

    Microsoft'un FUSE Labs ekibi tarafından ilk defa iki yıl önce Tulalip adı altında geliştirildiği sosyal medya ağı, ancak Aralık 2011 yılında, şu anki adı olan Socl ile tüm basın sektörüne kendisini göstermişti. Aradan geçen süreden bugüne kadar Socl'a kayıt yaptıranlar sisteme sadece internet tarayıcısı üzerinden ulaşabiliyorlardı. Nitekim Microsoft artık bu özel medya ağı için bir uygulama geliştirmiş durumda. Windows Phone, iOS ve Android kullanıcıları, uygulamayı kendi uygulama marketlerinden indirebiliyor.

    Bu üç uygulama sadece Socl kullanıcılarını birbirlerine bağlamakla kalmıyor, kullanıcıların farklı fotoğraf ve resim kolajları yaratmalarına imkan tanıdığı gibi aynı zamanda da CAPS olarak bildiğimiz "animated meme" yapmalarına da izin veriyor. Şimdilik üç büyük işletim sistemi üzerinden de Socl'a sadece bir uygulama ile ulaşmak mümkün ama öyle görünüyor ki Microsoft Research ağlarını daha da geliştirmenin peşinde. Bu arada, Microsoft Socl'a kayıtlı kaç kişinin bulunduğuna dair bu güne kadar hiç bir bilgi verilmiş değil.

    Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji

    Instagram Microsoft Facebook Twitter Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title