Haberler

    Apple Bizi Bu Sözcüklerle Fethediyor!

    Apple insanları nasıl bu kadar etkiliyor? İşte bunu sağlayan, aslında anlamı bile olmayan sloganlar!

    Apple, ürünleriyle getirdiği öncü yenilikler kadar yeni kelimeler icat etmesiyle de tanınıyor. İngilizce diliyle oynamayı seven şirket, kelimeleri birleştirerek, isimleri fiil gibi kullanarak ve bilerek yanlış yazarak çeşitli reklam sloganları meydana getiriyor. İşte bunlardan 8 tanesi:

    Think Different: Normalde "think differently" (farklı düşün) olarak yazılması gereken cümle, Steve Jobs'un emri ile "Think Different" olarak şekillendirilmiş ve herkes onu böyle kabul etmiş.

    Thinnovation: Thin (ince) ve innovation (yenilikçi) sözcüklerini bir araya getiren Apple, bu sözcüğü MacBook Air'i tanımlamakta kullanıyor.

    Trilemma: Dilemma (çıkmaz) ve triplicate (üç kat) sözcüklerini kaynaştıran Apple, Trilemma ile hangi iBook modelini seçeceğinize karar veremeyeceğinizi vurgulamak istiyor. Ancak bu terimin insanların kafasını daha da çok karıştırdığını düşünüyoruz.

    Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji

    Apple Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    Sergen Yalçın Beşiktaş'a mı geliyor? #9917 Sergen Yalçın Beşiktaş ile anlaştı mı? 1 Dolar alış ve satış ne kadar? Kapalıçarşı Dolar fiyatı ne kadar? CANLI Dolar kuru! ANKET GELDİ: AK Parti neden kaybetti? AK Parti yerel seçimde neden oy kaybetti, ilk sırada ne var? #128204 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü okullar tatil olacak mı? Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta? 29 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Anneler gününe özel sözler neler? Anneler günü için anlamlı, kısa mesajlar! Anneler Günü hediye fikirleri neler? #128144 El yapımı anneler günü hediyesi ne yapılır? Anneler Günü Hediyesi ne olur? Şehmus Özer kimdir, neden öldü? Şehmus Özer hangi takımlarda oynadı? 29-30 Nisan Bursa'da elektrik kesintisi olacak mı? Bursa'da hangi mahallede, nerede elektrik kesintisi olacak? Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında ne oldu? Ankaraspor- Nazilli Belediyespor maçında şike mi oldu? Hangi ülkede İspanyolca konuşan sayısı daha fazladır? Kim Milyoner Olmak İster'de soruldu; Meksika, Arjantin, İspanya... Anneler Günü ne zaman, kaç gün kaldı? #128144 2024 Anneler Günü hangi güne denk geliyor? Aycan Yanaç sevgilisini kimle yakaladı? Aycan Yanaç olayı nedir, sevgilisi ne yaptı? Kobra Murat kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Kobra Murat kaç yaşında, nereli? Kobra Murat biyografisi! Pınar Deniz ve Kaan Yıldırım evleniyor mu? #128141 Pınar Deniz ve Kaan Yıldırım ne zaman evlenecek?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title