Haberler

4 Milyar Kişi Hala İnternet Kullanamıyor

Dünya'da 2015 sonu itibari ile 3,2 milyar kişi intenete erişebilecek fakat 4 milyar kişinin ise hala intetnet erişimi yok. Global internet kullanım oranı hızla artmakta bunun için büyük çabalar harcansa da 4 milyar kişi hala offline. İnternet kullanımının 2000 yılında global olarak başlaması ile International Telecommunication Union (ITU) internet kullanma oranlarını tutuyor.

Dünya'da 2015 sonu itibari ile 3,2 milyar kişi intenete erişebilecek fakat 4 milyar kişinin ise hala intetnet erişimi yok.

Global internet kullanım oranı hızla artmakta bunun için büyük çabalar harcansa da 4 milyar kişi hala offline.

tips-for-troubleshooting-your-internet-connection

İnternet kullanımının 2000 yılında global olarak başlaması ile International Telecommunication Union (ITU) internet kullanma oranlarını tutuyor. 2015 yılı itibari ile 400 milyondan 3,2 milyara yükselmesi beklenen internet kullanımı yüksek gözükse de hala bir çok kişi e-mail, mesaj, sosyal medya, dijital medya kullanamıyor hatta kendileri hakkındaki istatistiklere dahi bakamıyor.

Büyük teknoloji firmaları Google ve Facebook ucuz yada ücretsiz internet erişimi çalışmalarını yerel servis sağlayıcılar ile balon tabanlı internet erişimi sağlamaya çalışıyorlar.

Bugünler de ülkemizde 3G'den 5G'ye mi geçelim 4G'ye mi geçelim tartışmaları devam ederken dünyada hala 3G erişimi olmayan insanlar bulunuyor.

ITU verilerine göre dünya nüfusunun 2000 yılında yüzde %6.5'i internet kullanabilirken 2015 sonu itibarı ile %43 olması bekleniyor. Global cep telefonu kullanımı verileri ise 2015 sonu itibarı ile %47 olması bekleniyor. 3G olan yaşanabilir dünya alanı ise %69 bu oran 2011'de yılında %45 idi. Bir başka deyiş ile 3,4 milyar kişi cep telefonu üzerinden internet kullanabiliyor fakat bunların sadece %29 bu yıl sonu itibarı ile 3G kullanabilecek.

ITU yöneticisi Sanou amaçlarının dünyadaki her bireyi internete bağlamak olduğunu söylüyor.

Habere ulaşmak için- turkishplayer.com

Kaynak: Turkishplayer.com / Teknoloji

Teknoloji Haberler

Bakmadan Geçme

#128204 1 Mayıs'ta bankalar tatil mi? 1 Mayıs'ta bankalar resmi tatil mi? 1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title