Haberler

Tekerlekli Sandalye Basketbol Derbisinde Gülen Taraf Galatasaray

Tekerlekli Sandalye Basketbol Ligi'nin 15. Haftasında Oynanan Derbi Maçta Galatasaray, Beşiktaş'ı 87-60 Mağlup Etti.

Tekerlekli Sandalye Basketbol Ligi'nin 15. haftasında oynanan derbi maçta Galatasaray, Beşiktaş'ı 87-60 mağlup etti.

Ahmet Cömert Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmada ev sahibi Galatasaray, ilk çeyreği 28-13 önde tamamladı. İkinci periyotta da oyundaki üstünlüğünü sürdüren Sarı-kırmızılılar, devreyi 43-32 önde bitirdi. Karşılıklı basketlerle geçen üçüncü periyotta Galatasaray aradaki farkın kapanmasına izin vermezken; Sarı-kırmızılılar, son periyoda 60-48 önde girdi. Son periyotta da etkili oyununu sürdüren ve aradaki farkı iyice açan Galatasaray, salondan 87-60 galip ayrıldı.

Galatasaray Antrenörü Remzi Sedat İncesu, maçtan sonra yaptığı değerlendirmede, Beşiktaş karşısında maça antrenman yapmadan çıktıklarını belirterek, "Avrupa Şampiyonası'ndan sonra hiç antrenman yapamadık. Galatasaray Futbol Takımı'nın ve kendi şampiyonluğumuzu hep beraber kutlamamız gerekiyordu. Öncelikle şampiyonluklarından dolayı onları da kutluyoruz. 7 gün antrenman yapmadık. Oyuncularımız inanılmaz bir tempodan çıkmışlardı ve bu araya ihtiyaçları olduğunu biliyorduk. Eğer antrenman yapsaydık kötü oynayabilirdik. Kazandık çok mutluyuz. Türkiye Ligi'nde yolumuza devam ediyoruz. Namağlup ve Şampiyonlar Ligi şampiyonu unvanımız var. Bunu korumamız lazım. Oyuncular da bunun bilincinde. Adnan başkanımıza Şampiyonlar Ligi kupasını getirdik; inşallah, Türkiye Kupası ve Süper Lig kupasını da getirmek istiyoruz. Bu sezonu güzel bir şekilde tamamlamak istiyoruz" dedi.

Türkiye'de bulunan engelli vatandaşların çok az bir bölümünün spor yapabildiğini vurgulayan İncesu, "Avrupa Şampiyonlar Ligi'ndeki başarımızın asıl değeri burada ortaya çıkıyor. Sokağa çıkamayan engellilere günde 4-5 saat antrenman yaptırdık. Böylece bir takım oluşturduk. İstenince her şey olabiliyor. Herkes engelli vatandaşların spor yapmaları ve hayata küsmemeleri gerektiğinden bahsediyor. Ama bunun için de yatırım gerekiyor. Bunu da Galatasaray Spor Kulübü başardı. İnşallah, bizim bu başarımız Türkiye'deki tüm kurumlara ve kulüplere örnek olur. Türkiye'de engellilerin sadece yüzde 1'i spor yapabiliyor. Ancak gelişmiş ülkelerde bu oran çok daha fazla. Burada çok ters bir durum var. Ben hem kulübüm hem de takımım adına başarımızla gurur duyuyorum. Ancak oyuncularımız bu başarıyı çok kolay kazanmadılar. İnanılmaz zorluklar yaşayarak bu noktaya geldiler. O yüzden engelli vatandaşlarımız hiçbir şeyden vazgeçmesinler. 'Ben spor yapacağım' desinler" ifadelerini kullandı.

İncesu, bedensel engelliler için 12 tane spor branşının bulunduğunu kaydederek, "Belki aileleri, onların spor yapmalarına izin vermeyebilir. Böyle durumlarda bizi arayabilirler. Biz gidip ailelerini ikna edebiliriz. Ancak öncelikle spor yapmak konusunda karar vermeleri gerekiyor. Benim sporcularım benden çok daha fazla geziyor. O yüzden engelli vatandaşlarımız evde oturmasınlar. Hayatı anladıktan sonra onlar için hiçbir zorluk yok. Ben antrenörleri olarak elde ettiğimiz başarılarla onlar için elimden geleni yaptığıma inanıyorum. Engelli vatandaşlarımızın değişik spor dallarında spor yapmalarını istiyoruz. Bir engelli için spordan daha güzeli yok. Öncelikle sporu düşünsünler, gerisi gelir" şeklinde konuştu.

Sarı-kırmızılı takımın bayan oyuncusu Seyran Kurt ise, Galatasaray'a bu sezon transfer olduğunu hatırlatarak, "Bu sezon hedefimiz Avrupa Şampiyonluğuydu. Bunu da başardık. Ancak lig devam ediyor, lig şampiyonluğunu da kazanmak istiyoruz. Ayrıca, Kasım ayında Kıtalararası şampiyona var. Oraya da gidip elimizden geleni yapıp, yine Türkiye'ye iyi bir başarıyla dönmek istiyoruz" diye konuştu.

Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı'nda tek bayan sporcu olduğunun hatırlatılması ve yaşadığı zorlukların sorulması üzerine ise Seyran, "Aslında çok zor bir şey, ancak sahaya girdikten sonra herkes eşit. Bana göre bunun bayan-erkek ayrımı yok, ama sonuçta fiziksel özellikler bakımından farklılıklar var. Erkeklerin gücü ile bayanların gücü farklı oluyor, ama yine de her şeye rağmen güzel. Bu başarıyı tatmak herkese nasip olmuyor" ifadelerini kullandı.

Avrupa Şampiyonlar Ligi Şampiyonu olmaları ve kupayı Türkiye'ye getirmelerinin tekerlekli sandalye sporuna bakış açısını değiştireceğine inandığını kaydeden Seyran, "Bana göre Avrupa Şampiyonlar Ligi kupasını Türkiye'ye getirmemiz, Türkiye'de bu spor dalına bakış açısını farklılaştıracak, popülaritesini artıracak. Daha önce büyük kulüpler bu spor dalına çok fazla önem göstermiyordu, ama bu saatten sonra diğer büyük kulüplerin de bu branşı açacağına inanıyorum. Çünkü inanılmaz bir başarı elde ettik.

Türkiye'de bir ilki başardık ve ses getirdiğimize inanıyorum" şeklinde konuştu. Seyran, engelli vatandaşların hiçbir zaman hayata küsmemeleri gerektiğini ve daha çok spor yapmalarını istediğini sözlerine ekledi.

(MFS-KÇ-OK-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Bakmadan Geçme

Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI 11 MAYIS | 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek!
Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title