Haberler

TBMM Genel Kurulu'nda Kadın Milletvekilleri Arasında Gerginlik

CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman'ın, AK Parti'de Siyaset Yapan Kadınlara Yönelik Sözleri, TBMM Genel Kurulu'nda Gerginliğe Neden Oldu. Arıtman, Sözlerine Tepki Gösteren AK Parti'li Kadın Milletvekilleriyle Tartıştı.

CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman'ın, AK Parti'de siyaset yapan kadınlara yönelik sözleri, TBMM Genel Kurulu'nda gerginliğe neden oldu. Arıtman, sözlerine tepki gösteren AK Parti'li kadın milletvekilleriyle tartıştı.

TBMM Genel Kurulu, İş Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı'nın görüşmelerini sürdürüyor. Tasarının 1. bölümünün görüşmeleri sürerken değişiklik önergesi veren CHP İzmir Milletvekili Arıtman, önerge üzerinde yaptığı konuşmada AK Parti'nin kadına bakış açısını eleştirdi. Arıtman, "İnsan haklarını savunanları aşağılamak, 'kadınlarımız' diyerek bu partide siyaset yapan hanımefendileri bir mal gibi AK Parti'nin mülkiyeti altında göstermek ve köle kelimesiyle ortaya çıkan bilinçaltındaki kadına bu korkunç bakış açısı en büyük sorun alanıdır" diye konuştu. Arıtman'ın sözlerine AK Parti milletvekilleri tepki gösterdi. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Arıtman'a cevap vermek için çıktığı kürsüde Arıtman'ın AK Parti'deki kadın milletvekillerine, kendisinin de tasvip etmediği bir yakıştırmada bulunduğunu söyledi. Elitaş, kadınları mal gibi değerlendirmenin Arıtman'a yakışmadığını belirtti.

AK Parti ve CHP milletvekilleri arasındaki söz düellosu, Elitaş'ın kürsüden inmesinden sonra da devam etti. Oturumu yöneten TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, birleşime ara verdi. Birleşime verilen arada ise Genel Kurul salonundaki kadın milletvekilleri arasında tartışma yaşandı. AK Parti Ankara Milletvekili Aşkın Asan ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, sözlerinden dolayı Arıtman'a tepki gösterdi. Tartışmayı araya giren Grup Başkanvekilleri önledi.

(ZÇ-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title