Haberler

TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu'nda, HDP'nin, Hakkari'de bebek ölümlerinin araştırılması ile ilgili önergenin gündeme alınmasına ilişkin önerisi kabul edilmedi.

TBMM Genel Kurulu'nda, HDP'nin, Hakkari'de bebek ölümlerinin araştırılması ile ilgili önergenin gündeme alınmasına ilişkin önerisi kabul edilmedi.

Partisinin önerisi üzerinde söz alan Muş Milletvekili Burcu Çelik Özkan, sokağa çıkma yasaklarının yaşandığı bölgelerde en fazla zarar görenlerin, kadınlar ve çocuklar olduğunu söyledi. Söz konusu bölgelerde kadınların düşük oranlarının da arttığını savunan Özkan, bu durumun halkta derin bir endişe oluşturduğunu ifade etti.

MHP Antalya Milletvekili Ahmet Selim Yurdakul, terör örgütü PKK'nın, devlet güçleriyle vatandaşlar arasında gerilim yaratmak istediğini belirterek, PKK'nın bugünkü duruma sinsice değil, açıkça ve göstere göstere geldiğini savundu.

Ankara ve Diyarbakır cumhuriyet başsavcılıklarının, DTK bildirisi sonrası başlattığı soruşturmaları hatırlatan Yurdakul, "Sayın Meclis Başkanı, Sayın Başbakan, Sayın Adalet Bakanı, o zaman getirin şu fezlekeleri bu Meclis'te karar verelim, sonuçlandıralım. Var mısınız AKP Hükümeti?" dedi.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, BM'nin, terör örgütleri ve destekçileriyle ilgili listesinin yakın bir zamanda açıklanacağını ifade ederek, "O açıklama yapıldıktan sonra burada subjektif düşünceler üzerinden değil, evrensel kriterler üzerinden kimin terör örgütü olduğu, kimin terör örgütlerine destek verdiği açık bir şekilde ortaya çıkacak" diye konuştu.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay da "İster evrensel kriterleri dikkate alalım, istersek milli vicdandaki kriterleri esas alalım, terör terördür, PKK da bir terör örgütüdür. Bunu hiçbir hakikat değiştiremez" ifadesini kullandı.

Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ise her şeyin kamuoyu önünde yaşandığını belirterek, "Şimdiye kadar, 13 yıldan beri milletin irfanına, izanına sığınarak şunu söyledik: Biz bu milletin doğusunu batısını, kuzeyini güneyini ayrı görmüyoruz. Bizim partimiz Şırnak'ta da var, Edirne'de de var, Samsun'da da var, Hatay'da da var. Bu bile başlı başına bizim bu meseleye nasıl yaklaştığımızın en güzel fotoğrafı" değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay, "Bizim MHP'li dostlar sloganla konuşurlar, pek düşünce geliştiremezler, onun için 2 yıldır aynı şeyi söylüyorlar. Bu Meclis'te mümkün olabildiğince daha kapsamlı, daha makro, daha genel bakarak ülkemizin sorunlarını mümkün olduğunca ortak akılla nasıl çözeriz, onun peşinde olduk. Yaptığım 12 yıl bakanlığım süresince bütün icraatımın, eylemlerimin, kararlarımın, politikalarımın hesabını her zaman vermeye hazırım" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, HDP'nin grup önerisinin önemli olduğunu kaydederek, "Hakkari'deki bebek ölüm hızına baktığınızda bu rakam ancak iki yılda yaşanacak rakam yani 8 kat bir artış var, iddia fevkalade vahim" diye konuştu.

AK Parti Konya Milletvekili Abdullah Ağralı, partisinin iktidarı döneminde sağlık alanında devrim sayılabilecek çalışmalar yapıldığını anımsatarak, "AK Parti, batıda ne varsa doğuda da aynısını yapmıştır. Burada bir ayrım yoktur. Temel sorun, sağlık hizmetleri sorunu değil, hizmetin ulaşımında sorun vardır, terör vardır. Kürtlerin sağlık hizmetlerine ulaşımını engelleyen terördür" görüşünü dile getirdi.

HDP'nin grup önerisi kabul edilmedi.

Kaynak: AA / Politika

Burcu Çelik Özkan AK Parti Hakkari Muş Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title