Haberler
BBC

Tayland Kralı Devletin 30 Milyar Dolarlık Mal Varlığını Üzerine Geçirdi

Güncelleme:

Tayland'da 70 yıl iktidarda kalan babasının ölümüyle yönetime geçen Kral Maha Vajiralongkorn, kraliyet ailesinin yaklaşık 30 milyar dolar değerindeki mal varlığını üstüne geçirdi.

Tayland Kraliyet Mülkiyet Bürosu'ndan hafta sonunda yapılan açıklamada, büronun yönettiği tüm varlıkların Kral'ın üstüne geçirildiği ve varlıkların Vajiralongkorn'un kişisel servetiyle birlikte yönetileceği duyuruldu.

BABASI EN ZENGİNLER LİSTESİNİN TEPESİNDEYDİ

Kral Maha Vajiralongkorn geçen yıl büronun yönetimini doğrudan kendisine bağlamıştı.

Vajiralongkorn'ın babası Kral Bhumibol Adulyadej 30 milyar doları aşkın servetiyle Forbes Dergisi'nin en zengin kraliyet ailesi mensupları listesinde birinci sıradaydı.

Kraliyet Mülkiyet Bürosu'nun iki büyük şirketteki hisseleri de yeni kralın üstüne geçirildi.

ARTIK VERGİYE TABİ OLACAK

Büronun yönetimindeki mal varlıkları vergiden ve gümrükten muaf tutuluyordu. Ancak bu varlıkların şimdi kişisel servet olarak sınıflandırılması nedeniyle vergiye tabi olacağı belirtiliyor.

Kral Maha Vajiralongkorn Vajiralongkorn tahta çıktıktan sonra büroya kendine yakın isimleri atamıştı. 1987'den beri büronun başkanı olan Chirayu Israngkun Na Ayuthaya'nın yerine Hava Kuvvetleri Komutanı Satitpong Sukvimol getirilmişti.

Kraliyet Mülkiyet Bürosu'nun yönetiminde Bangkok'taki emlakla, Siam Commercial Bank ve yapı malzemeleri şirketi Siam Cement de bulunuyor.

BBC

Maha Vajiralongkorn The Guardian Tayland Komik - İlginç Politika Dünya Ekonomi Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500

Yorumlar (45)

ASLI:

BUDA BİŞYMİ BİZİM REİSDEN DERS ALSIN. ADAM 100MİLYARLAR GÖTÜRDÜ BE. HALADA DOYMADI.

18
20
yanıtYanıtla
xx:

100 milyar tl desen adamdan daha az parası var

yanıt0
yanıt1
mehmet:

icraata bak canım yüzlerce üniversitemiz var diye övün, niteliğe önem vereceğine cahiller gibi niceliğe önem ver, o kadar inşaat mühendisin olsun 3. köprüyü faiş fiyatlarla japona yaptır 20 yıl bunlara para ödemek zorunda kalalım geçiş ücreti 120 tl olsun bune lan buna hizmet mi denir yoksa soygun mu ?

yanıt5
yanıt4
Wwwww:

Kralim çok yaşa . Ye afiyet olsun inek çok olunca sutude çok olur .demeki senin ulkende bizim ülke gibi inekler çok . Ye kralım ye

21
15
yanıtYanıtla
akp:

ayakkabı kutusunda 5 sarayda 15

17
19
yanıtYanıtla
KIZILTUGAY:

Acaba bu kral,Bizim kralımızın yanında kaldımı? Veya uzaktan bi akrabalığı varmı? KRALIMIZ vee yandaşları siz çok yaşayın!döviz ve altın fırlamış,mtv,ötv defalarca zam yemiş,akaryakıt zam da rekor kırmış,ekonomi mahvolmuş,hiç önemli Değil!yeterki siz ÇOK yaşayın.

15
20
yanıtYanıtla
Sorgula:

Urfa’nın ilçesi suruçta oy için bir aileyi Yok eden akp vekil adayı şahıs benim gözümde teröristtir

9
20
yanıtYanıtla
FİRAVUN:

30 milyar ne yahu allah kitap de bi 30 daha götürürsün

15
14
yanıtYanıtla
firavun:

saraya gel seni daha çok bilgilendireyim

yanıt0
yanıt0
Jyd:

Bu haberede hemen tayip Erdoğanı dahil etmişler dolardı yok bilmem neydi ulan maaş alamıyorsunuz enflasyon %70 idi faiz %40 utanmazlar tabi biraz elenip budaklanımca Erdoğanı da beğenme,z olmuşlar keşke herşey daha iyi olsana yada azdım gel diyen ince gibi alternatifler değilde adam gibi rakibi olsa

12
15
yanıtYanıtla
Tüm 45 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title