Haberler

Tarladan Çıkan Matematik Dehasının ABD Yolculuğu Başlıyor

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurulu'nun (Tübitak) Proje Yarışmasında Türkiye Birinciliği Elde Eden Bursalı Lise Öğrencisi Mehmet Yılmaz, Ülkemizi Temsil Etmek İçin Yarın ABD'ye Gidiyor. Yarışmada İddialı Olduğunu Söyleyen Mehmet Yılmaz, Üzerinde Türkiye'yi Temsil Etmenin Ağırlığını ve Gururunu Taşıdığını Söyledi.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurulu'nun (TÜBİTAK) proje yarışmasında Türkiye birinciliği elde eden Bursalı lise öğrencisi Mehmet Yılmaz, ülkemizi temsil etmek için yarın ABD'ye gidiyor. Yarışmada iddialı olduğunu söyleyen Mehmet Yılmaz, üzerinde Türkiye'yi temsil etmenin ağırlığını ve gururunu taşıdığını söyledi.

TÜBİTAK tarafından düzenlenen "Ortaöğretim Öğrencileri arası Araştırma Projeleri Yarışması"nda Orhaneli Türkan-Sait Yılmaz Anadolu Lisesi öğrencisi Mehmet Yılmaz Türkiye birincisi oldu. Yılmaz "R2'de Maksimum Metriği ve Konikler' adlı projesi ile 11-17 Mayıs tarihleri arasında ABD'deki Intel Uluslararası Bilim ve Mühendislik Fuarı'nda (Intel ISEF) Türkiye'yi temsil edecek. Yarın ABD'nin Atalanta kentine uçacak olan Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar'ı makamında ziyaret etti. Mili Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, Orhaneli İlçe Mili Eğitim Müdürü Recai Albay ve Anadolu Lisesi Matematik Öğretmeni Osman Avcıoğlu'nun katıldığı toplantıda Yılmaz, projesi hakkında bilgi verdi.

İl Mili Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, Yılmaz'ın ABD'de Türkiye'yi temsil etmesinin gurur verici bir durum olduğunu vurguladı. Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu da imkanların el verdiği zaman Anadolu'nun bağrından çıkanların neler yapabileceğini gösterdiklerini belirtti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Recai Albay ise İngilizce öğretmenlerinin Yılmaz'a teknik ve pratik olarak dil eğitimi verdiğini kaydetti.

Mehmet Yılmaz, ABD'ye Türkiye'yi tanıtan hediyeler götürecek. Gönderilecek hediyeler arasında, Mevlana Celaleddin Rumi'nin 'Hoşgörü deniz gibi olmalı' sözünün İngilizce olarak yer aldığı yazmalar da var. Türkiye'yi temsil etmenin ağırlığını omuzlarında hissettiğini söylen Yılmaz, 40 ülkeden öğrencinin katılacağı Intel ISEF Fuarı'nda da ülkesini temsil etmenin gurunu yaşadığını söyledi.

(EY-MŞ-RA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe başkanlığına adaylığını açıkladı

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe başkanlığına adaylığını açıkladı

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Rekabet Kurulu, Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı

Rekabet Kurulu, Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title