Haberler

Talat, Downer'i Kabul Etti

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer'i Kabul Etti.

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer'i kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan ve yaklaşık bir saat süren görüşmeden sonra, Cumhurbaşkanı Talat herhangi bir açıklama yapmazken, Downer kısa değerlendirmede bulundu.

Cumhurbaşkanı Talat'la oldukça iyi bir görüşme yaptıklarını ve devam eden müzakereleri ele aldıklarını belirten Downer, bu hafta 2 kez görüşecek olan liderlerin, yarın yeniden bir araya gelerek ''vatandaşlık'' konusunu ele alacağını kaydetti. Downer, bugün görüşen liderlerin temsilcilerinin de cuma günü yeniden bir araya geleceğini söyledi.

Türk tarafının müzakere sürecini daha da yoğunlaştırmak istemesiyle ilgili bir soru üzerine Downer, süreci makul düzeyde hızlandırmaya dönük bir odaklanmanın söz konusu olduğunu ve BM'nin de bunu teşvik ettiğini belirtti.

Downer, liderlerin dünkü görüşmede bundan sonraki 2-3 ayı kapsayan oldukça kapsamlı bir görüşme programı hazırladığına işaret ederek, bunun sürecin devamı açısından iyi olduğunu kaydetti.

Downer bugün, Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'la da görüşmüştü.

Kaynak: AA / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title