Haberler

Talas Kaymek'e Kavuştu

Büyükşehir Belediyesi tarafından Talas’ta yapımı tamamlanan KAYMEK için açılış töreni düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Talas'ta yapımı tamamlanan KAYMEK için açılış töreni düzenlendi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'in Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın ilçe gezilerine refakat etmesi nedeniyle katılamadığı törene Büyükşehir Belediyesi'nin önceki başkanı ve AK Parti Milletvekili Adayı Mehmet Özhaseki'nin yanısıra ilçe belediye başkanları, davetliler, KAYMEK kursiyerleri ve vatandaşlar katıldı. Törende Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'in eşi İkbal Çelik ve Haseki Başkan'ın eşi Neşe Özhaseki'nin yanısıra diğer belediye başkanlarının eşleri de hazır bulundu.

Törende ilk konuşmayı yapan KAYMEK Genel Koordinatörü Refik Tuzcuoğlu, KAYMEK'in sanatın ve meslek edinmenin adresi olmaya devam ettiğini söyleyerek, "Bugün burada 25. KAYMEK merkezinin açılışını yapıyoruz. Bu merkez Talas'ta açılan son KAYMEK de olmayacak. Talas'ta daha büyük ve kapsamlı bir kurs merkezi için çalışmalarımız sürüyor. Bu merkezin açılmasında büyük gayretleri olan Haseki Başkanıma ve Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu'na teşekkür ediyorum. Ayrıca bir önce tamamlanıp hizmete girmesi için teşvik eden ve desteklerini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Çelik'e şükranlarımızı arz ediyorum" dedi.

"HASEKİ BAŞKAN'I MODEL OLARAK GÖRÜYORUZ"

Daha sonra kürsüye gelen Palas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu da Haseki Başkan'ın Talas'a çok büyük katkı sağlayarak kendisinin verdiği sözleri yerde bırakmadığını ifade ederek, "Öncelikle Haseki Başkanım'a teşekkür ediyorum. Talas'a adaylığımdan sonra her zaman destek oldu. Raylı Sistem, okul binaları ve KAYMEK gibi tüm istekleri kısa sürede yerine getirerek benim sözlerimi yerde bırakmadı. Kendisine teşekkür ediyorum. Haseki Başkanım, benim gibi yeni belediye başkanı olan birisi için bir model. Tecrübelerinden her zaman yararlanıyoruz. 60 bin nüfuslu Anayurt'a kazandırılan bu KAYMEK merkezi için Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ediyorum. Zaten bizler de Büyükşehir Belediyesi'nin bir parçası gibi çalışıyoruz. Her zaman işbirliği ve dayanışma içerisindeyiz. Bunun meyvelerini de böyel güzel merkezlerle alıyoruz" diye konuştu.

"DÜNYADA KAYAK MERKEZİ YAPAN BAŞKA BELEDİYE YOK"

Törende son konuşmayı yapan Büyükşehir Belediyesi'nin önceki başkanı ve AK Parti Milletvekili Adayı Mehmet Özhaseki de Talas'ın Büyükşehir Belediyesi sınırlarına dahil olduktan sonra önemli kazanımlar elde ettiğine vurgu yaparak, "21 yıl boyunca durmaksızın çalıştık. Çalışırken de kimseye çaldırmadık. Şehir merkeziyle birlikte bağlanan ilçelerde önemli hizmet ve yatırımları hayata geçirdik. Talas önceden bağımsızdı. Yeni gelişen yerlerde planlama iyi değildi. Okul yoktu, yeşil alan yoktu, oyun sahası yoktu. Şimdilerde bütün bunları hayata geçirmeye başladık. Bir yandan şehrin altyapısını tamamlarken bir yandan da şehri ileriye götürecek yatırımlar yaptık. Dünyanın hiçbir yerinde kayak merkezi yapan bir belediye yoktur. Burasını sadece gelip kayılan bir yer olarak görmemek lazım. Binlerce insana iş çıkacak, AŞ çıkacak. Stadyum yaptık, milli maçlar oynandı, spor salonunda Dünya Basketbol Şampiyonası yapıldı. Bütün bunlar şehrin ileriye taşınmasına yönelik önemli hamlelerdi. Şükür Allah'a şehir bir noktaya geldi. Ben de şimdi yeni bir yola çıktım. Yerime de gayretli, çalışkan bir arkadaş geldi. O da hiçbir projeyi yarım bırakmayacak. Ben de inşallah Kayseri'nin projelerini Ankara'dan takip edeceğim" dedi.

Törende konuşmaların ardından kurdelası kesilerek Büyükşehir Eğitim Faaliyetleri'nin 25. KAYMEK merkezinin açılışı gerçekleştirildi. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Özhaseki Mustafa Çelik Ak Parti Talas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title