Haberler

Suudi Arabistan'da "Yemen" Zirvesi

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz Al Suud, Yemen'de yaşanan son gelişmeleri değerlendirmek üzere Körfez ülkelerinin temsilcileriyle görüştü.

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz Al Suud, Yemen'de yaşanan son gelişmeleri değerlendirmek üzere Körfez ülkelerinin temsilcileriyle görüştü.

Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'da yer alan habere göre, Kral Selman, Bahreyn Veliaht Prensi ve Başbakan Yardımcısı Selman bin Hamad Al Halife, Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan, Katar Başbakanı ve İçişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Nasır Al Sani, Kuveyt Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Şeyh Muhammed el-Halid es-Sabah'ı, bölgedeki olaylar, özellikle Yemen'de yaşanan son gelişmeleri ele almak üzere başkent Riyad'daki Kraliyet Sarayı'nda kabul etti.

" Yemen'de yaşananlardan ve tehlikeli yansımalarından" endişe duyduklarını ifade eden Körfez temsilcileri, Yemen'in, "vahim sonuçlar doğuracak şekilde karanlık bir tünele doğru sürüklenmesine, bu durumdan da bölgenin güvenliği ve istikrarının etkilenmesine" karşı uyarıda bulundu.

Yemen'de meşruiyetin temsilcisi olarak Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'ye destek verme konusunda hemfikir olduklarını beyan eden temsilciler, kardeş Yemen halkı için güvenlik ve istikrarı sağlamak amacıyla var güçleriyle çaba sarf etmeye hazır olduklarını kaydetti.

Yemen ve Körfez İşbirliği Konseyi'nin (KİK) güvenliğinin, ayrılmaz bir bütün olduğu vurgulanan görüşmede ayrıca Cumhurbaşkanı Hadi'nin, ülkenin güvenlik ve istikrarını korumak isteyen tüm kesimlerin katılımıyla, KİK gözetiminde Riyad'da toplantı düzenleme yönündeki talebine acilen cevap verilmesi konusunu değerlendirdi.

BAE, Katar, Kuveyt, Bahreyn'den üst düzey isimlerin beraberlerindeki heyetlerle sürpriz bir şekilde yaptığı ziyaretin ne kadar süreceği hakkında bilgi verilmedi.

Kaynak: AA / Güncel

Bahreyn Kuveyt Katar Yemen Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title