Haberler

Süper Lig Hakemi Hakan Sivriservi'den Hayatını Kurtardığı Futbolcuya "Geçmiş Olsun" Ziyareti

Süper Lig Hakemi Hakan Sivriservi, Eskişehir'de Oynanan Amatör Küme Maçında Dili Nefes Borusunu Tıkayan ve İlk Müdahaleyle Hayata Döndürdüğü Futbolcuya "Geçmiş Olsun" Ziyaretinde Bulundu.

Süper Lig hakemi Hakan Sivriservi, Eskişehir'de oynanan amatör küme maçında dili nefes borusunu tıkayan ve ilk müdahaleyle hayata döndürdüğü futbolcuya "geçmiş olsun" ziyaretinde bulundu.

Türkiye Faal Futbol Hakem ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Eskişehir Şube Başkanı Hakan Sirviservi, Eskişehir 1. Amatör Küme'de Şekerspor ile Çukurhisarspor takımları arasında oynanan Süper Amatör Küme'ye yükselme final maçının 80. dakikasında yükseldiği hava topunda rakibiyle çarpışıp yere düşmesiyle dili nefes borusunu tıkayan Şekerspor'un defans oyuncusu Muammer Şenel'i (21) ilk müdahaleyle kurtardı. Hakem Hakan Sivriservi, kendisinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla kaldırıldığı hastanede 6 saat

müşahede altında tutulduktan sonra taburcu edilen Şenel'i, evinde TFFHGD 2. Başkanı İlhami Can ile birlikte ziyaret etti. Süper Lig Hakemi Hakan Sivriservi, bir buket çiçek verdiği genç futbolcuya "geçmiş olsun" dileklerini iletti. Sporcu sağlığının önemini vurgulayan Sivriservi, hiçbir şey hatırlamadığını söyleyen futbolcu Muammer Şenel'e maçta yaşananları tek tek anlattı. Hakan Sivriservi, "Nefes alamıyordun, göz bebeklerin bembeyaz olmuştu. Beden eğitimci olduğumdan dolayı ne yapmam gerektiğini düşündüm.

Diğer futbolcular heyecanlıydı. Tabii ortada bir can var. Ama çok soğukkanlı olmak lazım. Sol elimle ağızını açtım, baş parmağımla dilini açınca hayata döndün. Kucağımda ambulansa taşıdım. İlk defa böyle bir vakaya müdahale ettim. Sağlığının iyi olması sevindirici. Hangi hakem olsa bunu yapardı. Futbol mücadele oyunu, bu mücadele olacak. Muammer, o dakikaya kadar çok iyiydi, emek sarfetti, yoruldu. Hava da soğuktu. Bunların da etkisi olabilir. İnşallah, bir daha böyle durumlarla karşılaşmayız, zor bir

durum" dedi. Muammer Şenel'in yaşama arzusunu gözlerinde hissettiğini ifade eden Sivriservi, çok ünlü bir futbolcu olmasını dilediği genç futbolcuya futbol hayatında başarılar diledi.

Kendisini kurtaran hakem Sivriservi'ye teşekkür eden Şenel ise, çocukken okul takımında da oynarken kafasını duvara çarpması neticesinde aynı durumla bir kez daha karşılaştığını anlatarak, "Ben hiç bir şey hatırlamıyorum. Kafamı yere vurdum gibi hissediyorum. Hastanede 6 saat müşahede altında kaldıktan sonra taburcu oldum. Hastanede takımımın maçı 2-1 kazanıp, Süper Amatör Küme'ye yükseldiğini öğrendim. Sevindim, arkadaşlarımla bağırıp sevinmek isterdim. Ama bir hafta evimde istirahat etmek zorundayım"

diye konuştu.

(OÖ-MŞ-İY-OK-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title