Haberler

Süper İncir Didim Tezgahlarda..

Dünya üretiminde Aydın'ın lider olduğu ve filmi dahi yapılan dünyaca ünlü Aydın İnciri, Didim'de Halk pazarından tüketiciyle buluştu.

Dünya üretiminde Aydın'ın lider olduğu ve filmi dahi yapılan dünyaca ünlü Aydın İnciri, Didim'de Halk pazarından tüketiciyle buluştu. Germencik'ten gelen sezonun ilk inciri kilosu 5ila 7 TL'den satışa sunuldu.

Aydın ilinin simgesel ürünleri arasında yer alan ve ünü tüm Dünyaya yayılan İncir Pazar tezgahlarında yerini almaya başladı. Kalitesi ve tadıyla adından söz ettiren ve hatta filmi dahi yapılan Aydın'ın süper inciri, Didim'de Cumartesi günleri kurulan Halk pazarında tüketiciyle buluştu. Germencik'ten gelen sezonun ilk inciri kilosu 5ila 7 TL'den satışa sunuldu. Germencik'e bağlı Hıdırbeyli beldesinden geldiklerini belirten İncir Üretici ve satıcısı İsmet Atalay "Bunlar sezonun ilk incirleri; kalitesi ve tadı dünyaca ünlü… Her yıl olduğu gibi Didim'e geldik. Didim'de bu yıl ilk kez tezgahlara çıktık. Kilosu 5 ila 7 TL'de arasında satılıyor. Şu an yerli müşteri daha fazla rağbet ediyor. Yabancılarda alan yok ama süreç içerisinde olacağına inanıyorum."dedi.

Didim Halk pazarında gelenler ise İncir sepetlerine büyük ilgi gösterdikleri ve bütçelerine göre alış veriş yaptıkları görüldü. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Germencik Aydın Didim Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title