Haberler

Sumocular Kırkpınar Niyetine

Güncelleme:

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Etkinlikleri İçin Japonya'dan Gelen 4 Sumo Güreşçisi, Gösteri Güreşi Yaptı.

Geleneksel 649'ncu Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri etkinlikleri kapsamında Japonya'dan Edirne'ye gelen 4 Sumo güreşçisi, Selimiye meydanı'nda gösteri güreşi yaptı. Güreşleri yaklaşık 5 bin kişi büyük merakla izledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın daveti ile Edirne'ye gelen sumo güreşçileri için Edirne Belediyesi,4 kamyon dolusu ince kumu Selimiye camiinin hemen önündeki meydana boşaltırdı ve güreşçiler için minder oluşturdu. Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin resmi açılış törenini izleyen 4'ü sumo güreşçisinden oluşan 10 kişilik ekip daha sonra kaldıkları otelde hazırlıklarını yaptı.Güreşin yapılacağı meydanı ise çoluk çocuk, yaşlı genç, kadın erkek yaklaşık 5 bin kişi doldurdu. İlk olarak Ankara Seymen Derneği bir gösteri sundu. Ardından ise sumo güreşçileri alkışlar eşliğinde meydana geldi ve kendileri için kumdan özel hazırlanan mindere çıktı. Yabancılarında bulunduğu yaklaşık 150 basın mensubunun izlediği güreşlerde ilk olarak sumo güreşçileri tanıtıldı ve seyircileri izledi. Japonya Sumo Güreş Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Sihabata Yama'nın yaptığı konuşmanın ardından sumo güreşçileri ısınma hareketleri yaptı. Esneklikleri ile de dikkat çeken güreşçiler, daha sonra birbirlerine bağırarak kıyasıya güreşti. Vatandaşlar ise dikkatle bu güreşi izledi ve cep telefonları ile görüntüledi.

YÜZLERİNİ DÖNDÜLER

Güreşleri izlemeye gelen bazı yaşlı kadınlar ise,sumo güreşçilerini yarı çıplak olması nedeniyle başını çevirdi ve güreşleri izlemedi. Yaklaşık 1,5 saat gösteri güreşi yapan Sumocular, daha halkı selamladı ve kaldıkları otele gitti.

BAŞPEHLİVAN İLE İLE SUMOCU KARŞI KARŞIYA

Yarın devam edecek olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ndde ise Sumo güreşçisi ile Başpehlivan Er meydanoı'na inecek. Kırkpınar'ın efsane Başpehlivanlarından Ahmet Taşçı ile bir Sumo güreşçisi gösteri güreşi yapacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title