Haberler

Sulukulelier "Dünya Roman Günü"ne Buruk Girdi

Kentsel Dönüşüm Projesi Kapsamında Evleri Yıkılan Sulukuleliler, Neşe İçinde Karşıladıkları "8 Nisan Dünya Roman Günü"nü Buruk Geçirdi.

Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında evleri yıkılan Sulukuleliler, neşe içinde karşıladıkları "8 Nisan Dünya Roman Günü"nü buruk geçirdi.

Sulukule olarak bilinen Neslişah ve Hatice Sultan mahallelerindeki gecekonduların yıkımı devam ediyor. Son 2 günde 12 gecekondunun daha belediye ekiplerince yıkıldığı öğrenilirken, Sulukule sakinlerinin her yıl eğlenceler düzenleyerek kutladıkları "8 Nisan Dünya Roman Günü" geçen yılların aksine neşeden yoksun geçti. Ev sahipleriyle anlaşılan yapılar yıkılırken, evleri boşaltan kiracılar ise Roman Günü'nü eşyalarıyla sokakta geçirdi. Çocuklarıyla birlikte buldukları boş arazide kalan vatandaşlara, bazı sivil toplum örgütleri ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Çetin Soysal'dan da destek geldi. Kaldıkları gecekondular yıkılan vatandaşlar duruma tepki gösterirken, Sulukule sakini bir kadın, "Ciğerlerimden rahatsızım. Hastaneye bile zor gidiyorum. Yeşil kartlıyım ve bana sadece Bakırköy Hastanesi bakıyor. Evimi de bize yer göstermeden içindeyken yıktılar" dedi. Başka bir vatandaş ise, sabıkalı olduğu için iş bulamadığını ifade ederek, "Çocuklarımla birlikte sokakta kaldım. Nerede yatalım, ne yiyelim?" diye konuştu.

(ÖFA-ED-RA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title