Haberler

THK Tesislerinde Yelkenkanat Kazası: 1 Ölü, 1 Yaralı

Güncelleme:

Eskişehir İnönü ilçesinde Türk Hava Kurumu (THK) tesislerinde meydana gelen yelkenkanat kazasında pilot Tolga Kandilli hayatını kaybetti, pilot Murat Demirok ise yaralandı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

ESKİŞEHİR'in İnönü ilçesi Türk Hava Kurumu (THK) tesislerinde havalandıktan kısa bir süre sonra pilot Tolga Kandilli (52) ve pilot Murat Demirok'un yelkenkanatları çarpıştı. Kazada Kandilli hayatını kaybederken, Demirok ise yaralandı.

Olay, dün saat 17.30 sıralarında Türk Hava Kurumu (THK) İnönü tesislerinde meydana geldi. Yelkenkanat Tekamül Eğitimi'nde pilot Tolga Kandilli ve pilot Murat Demirok'un yelkenkanatları kalkıştan yaklaşık 10 dakika sonra havada çarpıştı. Tolga Kandilli, yelkenkanadın ağır hasar alması sonucu yere çakılarak hayatını kaybetti. Murat Demirok ise yaralandı. İhbar üzerine gelen sağlık ekiplerince ilk müdahalesi eğitim alanında yapılan Demirok, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Tolga Kandilli'nin cansız bedeni ise savcılık incelemesinin ardından memleketi Bursa'ya gönderildi. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Eskişehir Kandilli İnönü Pilot Kaza Spor Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title