Haberler

Schuster: "İyi Bir Maç Oynayacağız"

Güncelleme:

Beşiktaş Teknik Patronu Schuster, Basın Toplantısı Düzenledi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster, Vikingur ile yarın yapacakları maç öncesi basın toplantısı düzenledi.

BJK İnönü Stadı'nda gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Schuster, futbolcularında oynama ve kazanma isteği olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"İyi bir maç oynayacağız. 3 haftadır yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Bu tabii yeterli değil, ama futbolcularımda oynama ve kazanma isteğini görüyorum. Bu beni mutlu ediyor."

Vikingur'un zayıf bir rakip olarak görülmesinin takımın konsantrasyonunu etkileyip etkilemediği yönündeki bir soru üzerine Schuster, "Haklısınız, böyle olayları başka kulüplerde çok yaşadım ve tecrübem var. Ancak bu maç için 2 büyük avantajımız var. Yeni futbolcular, yeni teknik adam geldi. Futbolcular takımdaki yerleri için savaşıyor. Bunun bize olumlu yansıyacağını düşünüyorum. Ayrıca sahamızdaki ilk maçımıza çıkacağız. Bu da seyircimize güzel futbol sergilemek için iyi bir fırsat olacak" dedi.

Vikingur Teknik Direktörü Olsen'in iyi futbol oynamaya geldiklerini söylediğinin belirtilmesi üzerine Schuster, "Ben de aynı düşüncedeyim. Dünyada hangi ülkeye giderseniz, büyük takımlara karşı iyi oynamak istersiniz. Futboldan zevk almak futbol oynamakla olur. Hollanda-İspanya maçında oynamak isteyen ve istemeyen vardı. Bu kimseye zevk vermedi. Biz de futbol oynamak istiyoruz" diye konuştu.

Teknik direktör Schuster, Vikingur maçı öncesinde takımı kampa almadığının hatırlatılması üzerine de, "Bu, maçın saatlerine bağlı. Bütün lig boyunca böyle olmayacak. Ben çok fazla kamp seven biri değilim. Geç saatlerdeki maçlar öncesinde kamptan yana değilim. Saatler daha erken olur, öğlen saatlerinde maç oynanırsa belki kampa girebiliriz. Ama geç saatlerde oynanan maçlar öncesi kamp yapmayacağız" ifadesini kullandı.

Alman teknik adam, UEFA'ya verilen kadro listesinde Fink ve Hilbert'in olmamasıyla ilgili ise şunları söyledi:

"Fink'in oynadığı bölgede 3 oyuncu var. Yarınki maç için 2 futbolcunun yeterli olacağını düşündüm. Bu bölgede Ernst ve Necip de oynuyor. Bu kararlar alınırken, genel bir karar olarak alınmadı, sadece yarınki maç için alındı. Önemli bir maça çıkacağız ve bu oyuncuların oynamasını istedim. Bu, Hilbert iyi olmadığı için değil, sadece bu maçlar için alınmış kararlardır. Aynı zamanda Hilbert'in bu listenin dışında kalması benim dışımda gelişen olaydır. Bazı eksik belgeleri vardı ve bu nedenle kadronun dışında kaldı."

Transferi gündemde olan İspanyol futbolcu Guti ile ilgili bir soruya da Schuster, "İlk olarak yapmam gereken bu takımı savaşçı bir ruha kavuşturmak. Bunun için çalışıyorum. Diğer transfer konularına ayıracak vaktim olmuyor. Guti geliyor mu, gidiyor mu bilemiyorum. Şu an bununla vakit harcayamıyorum. Böyle dedikodular dünyanın her tarafında oluyor. Transfer dönemi bitene kadar bunlar olacak. Biz kendi işimize bakıyoruz. Bunun dışındakiler bizi etkilemez" dedi.

Quaresma ile ilgili bir soru üzerine de Alman teknik adam, "Sizler Quaresma'yı görmeye alışıksınız ama taraftarlar onu resmi maçta görmeye can atıyorlar. O da bunun bilincinde ve bu sevgiye karşılık vermek istiyor. İyi şeyler yapacak ama takım arkadaşlarının yardımıyla bir şeyler başaracak, tek başına değil. Quaresma'nın iki kanatta birden oynayabilmesi bizim açımızdan avantaj. Quaresma, iki kanatta da iyi performans sergiliyor. Karşı takımın beklerine göre hangi kanatta oynatacağımızı belirleme şansına da sahibiz" diye konuştu.

İspanya'nın şampiyonluğunu "Ahtapot Paul" gibi kendisinin de tahmin etmesinin hatırlatılması üzerine de Schuster, espri yaparak, "Marmara Denizi'nde bir ahtapot bulmamız lazım aslında" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title