Haberler

Depremde enkaz altından kurtulan Semih Ege İnci'nin hayali Galatasaray forması altında Icardi ile vakit geçirmek

Güncelleme:

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerde enkaz altından kurtarılan Semih Ege İnci'nin en büyük hayali, Galatasaray forması altında Icardi ile vakit geçirmek. Semih Ege, depremde ailesini kaybetmiş ve enkazdan 155 saat sonra kurtarılmıştır. Şu anda konteynerde yaşayan Semih, futbol oynamayı seviyor ve Galatasaray forması altında futbolcu olmayı hayal ediyor.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerde Gaziantep'in Nurdağı ilçesindeki evinin enkazından 155 saat sonra kurtarılan, ailesini kaybeden 11 yaşındaki Semih Ege İnci'nin en büyük hayali RAMS Park Stadı'nda Galatasaray forması altında Icardi ile vakit geçirmek.

6 Şubat'taki depreme Bahçelievler Mahallesi'ndeki Yunus Kaya Apartmanı'nda ailesiyle yakalanan Semih Ege, depremden 155 saat sonra Zeytinburnu ve Kaş belediyelerinin arama kurtarma görevlileri ile Somalı madencilerden oluşan ekipler tarafından enkazdan çıkartıldı.

Kendisini çıkaran ekipten damacanayla su isteyen ve "Dondurmanı neli istiyorsun?" sorusuna "Bütün dondurmaları, bütün içecekleri getirin. Muzlu dondurma da getirin." yanıtı kameralarca kaydedilen Semih Ege, depremde babası Halil İbrahim, annesi Seher ile 4 yaşındaki kardeşi Elif Ece'yi kaybetti.

Galatarasaray taraftarı Semih Ege, hastanede bulunduğu dönemde hayranı olduğu Muslera ile görüntülü görüştü.

Kısa süren tedavisinin ardından taburcu edilen ve dayısı Harun Aslan ile Nurdağı ilçesindeki konteynerde yaşamını sürdüren ilkokul 4. sınıf öğrencisi Semih, yarıyıl tatiline başarı belgesiyle girdi.

Eğitiminin yanında futbola da gönül veren Semih, günün büyük kısmını konteynerin yakınındaki boş arazide arkadaşlarıyla top oynayarak geçiriyor.

"Çok acıkıyordum ve uyuyordum"

Semih Ege İnci, AA muhabirine, enkazda 7 güne yakın süre kaldığını söyledi.

Saatlerin nasıl geçtiğini bilmediğini dile getiren Semih Ege, kurtarılma anına ilişkin hatırladıklarını şöyle anlattı:

"Enkaz altında çok acıkıyordum ve sürekli uyuyordum. Bir anda ses geldi, yanıma bir adam girdi. Seslendim ama ses çıkaramadı. O kadar odaklanmıştı. Bir yere delik açtı sonra bana seslendiler. Nefes almam için bana maske verdiler. Ardından çekip kurtardılar."

Hastanedeki günlerinin ardından dayısının ailesiyle konteynerde yaşamaya başladığını belirten Semih Ege, özellikle annesinin eğitime önem verdiğini, kendisinin de okulu ve öğretmenlerini çok sevdiğini, ödevleri annesinden öğrendiği gibi zamanında yaptığını ifade etti.

Boş zamanlarında sürekli top oynadığını aktaran Semih, "Derslerim çok iyi, Türkçe, matematik, sosyal bilgiler, fen bilgisi, din kültürü ve İngilizce derslerim 100. Bunun için ilk dönem başarı belgesi aldım." dedi.

Galatasaray ve Icardi sevgisi

Büyüyünce Galatasaray forması altında futbolcu olmak istediğini dile getiren Semih, hayalini şu sözlerle aktardı:

"Üstümde Galatasaray forması, Icardi ile yan yana gidiyoruz. Maç başladığında 52 bin kişi beni alkışlıyor. Ali Sami Yen Stadyumu'nda. Ben ona asist yapıyorum o gol atıyor, bu sefer o bana asist yapıyor ben gol atıyorum. Bir o atıyor, bir ben atıyorum. Futbolda idolüm Icardi. Messi ve Ronaldo varken benim idolüm Icardi. Bence daha iyi çünkü. Icardi ile görüşmek istiyorum. Mümkünse yan yana canlı görüşmek istiyorum. Eğer mümkün değilse telefonla görüntülü görüşmek isterim. Onun imzalı formasını istiyorum. Galatasaray-Fenerbahçe derbisini statta izlemeyi çok isterim."

"Semih ile beraber yatıyoruz"

Dayı Harun Aslan da Semih'i çok sevdiğini ve küçüklükten beri yakın ilişki içinde olduğunu söyledi.

Semih'in sağlık durumunun iyi olduğu anlatan Aslan, şunları kaydetti:

"Semih ile beraber yatıyoruz. Babası görevi icabı yaklaşık 4 yıl Diyarbakır'da yaşadı. O zaman da Semih bizimle yaşıyordu. Ondan beri alışkın bize. Aslında elimizde büyüdü. Şimdi de her günümüz beraber geçiyor. Dün Yedi Kuyular Kayak Merkezine gittik, kaydık. Bazen sinemaya gidiyoruz bazen top oynuyoruz. Şimdi kısmet olursa yeni bir ev yapıyoruz. Semih'in kendisine ait bir odası olacak. Yeni odasına Icardi posterleri istiyor. İnşallah 2-3 ay içinde yeni eve geçeriz."

Kaynak: AA / Spor

Kahramanmaraş Galatasaray Futbol Ege Kurtarma Deprem Futbol Spor Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title