Haberler

Beşiktaş'ın Efsane Futbolcusu Şükrü Gülesin Anıldı

Beşiktaş'ın efsane futbolcularından Şükrü Gülesin, vefatının 39. yılında anıldı.

Beşiktaş'ın efsane futbolcularından Şükrü Gülesin, vefatının 39. yılında anıldı.

Gülesin için Emirgan Mezarlığı'ndaki kabri başında düzenlenen anma törenine, divan kurulu üyeleri ile Gülesin ailesinin fertleri katıldı.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ve Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz'in çelenk gönderdiği tören, okunan duaların ardından sona erdi.

14 Eylül 1922'de doğan Şükrü Gülesin, Türk futbolunun yetiştirdiği en büyük yıldızlardan biri olarak anıldı. Futbola küçük yaşta Kınalıada'da kaleci olarak başladı ve kısa sürede forvete geçti. İstanbul Erkek Lisesi'nde öğrenciyken Beyoğlu spor'a transfer olan Şükrü Gülesin, 1940-1941 sezonunda Beşiktaş'a geldi. 1944-1945 sezonunda MKE Ankaragücü'nde forma giyen Gülesin, Beşiktaş'ta oynadığı 10 yılda; 3 Milli Küme, 6 İstanbul Ligi, 2 İstanbul Kupası, 2 Başbakanlık Kupası şampiyonluğu yaşadı. Şükrü Gülesin, 3'ü Galatasaray'a, 9'u Fenerbahçe'ye olmak üzere derbilerde 22 gol kaydetti. Ortaya koyduğu performansla kornerden direkt attığı golleri kendisini büyük üne kavuşturdu. Adını Avrupa'da duyuran Şükrü Gülesin, 1950'de İtalya'ya gitti. Palermo, Lazio, tekrar Palermo olmak üzere 3 sezonda İtalya 1. Ligi'nde 79 maçta 36 gol attı. Gülesin, Türkiye'ye dönünce Galatasaray'a transfer oldu. 10'u Beşiktaş'ta, 1'i Lazio'da olmak üzere 11 kez A Milli Takım formasını giydi, 4 gol kaydetti.

Futbolu bıraktıktan sonra, Milli Takım Teknik Komitesi'ne seçildi. 1977 yılında hayata gözlerini yuman Şükrü Gülesin, Beşiktaş'ta yöneticilik ve spor yazarlığı da yaptı.

Kaynak: AA / Spor

Fikret Orman İstanbul Emirgan Spor Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

Bakmadan Geçme

İbrahim Reisi kimdir, kaç yaşındaydı? İbrahim Reisi ne zaman Cumhurbaşkanı oldu? İran Cumhurbaşkanı öldü mü? İbrahim Reisi helikopter kazasından öldü mü, yaşıyor mu? Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title