Haberler

A Milli Basketbol Takımı, Sırbistan'da

(A) Milli Erkek Basketbol Takımı, 2013 Avrupa Şampiyonası eleme grubu hazırlıkları kapsamında Belgrad Turnuvası'na katılmak üzere Sırbistan'a geldi.

(A) Milli Erkek Basketbol Takımı, 2013 Avrupa Şampiyonası eleme grubu hazırlıkları kapsamında Belgrad Turnuvası'na katılmak üzere Sırbistan'a geldi.

A Milli Basketbol Takımı, ev sahibi Sırbistan'ın yanı sıra Slovenya ve Macaristan'ın yer aldığı, başkent Belgrad'daki hazırlık turnuvasına katılacak.

Milli Basketbolcu Göksenin Köksal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eleme hazırlıklarını en iyi şekilde tamamlayıp Avrupa Şampiyonası'na çok iddialı başlamayı hedeflediklerini söyledi.

Köksal, "Yaz döneminden beri genç kadroyla beraberiz ve çalışıyoruz. Tabii ki takımımızın genç olması en büyük avantajımız" dedi.

Milli Takımın antrenörü Bogdan Tanyeviç de Belgrad'daki turnuvanın hazırlık ve oyun düzeninin yükseltilmesi için iyi bir fırsat olduğunu söyledi.

Sırp basınında çıkan "Türk takımı genç ve pek şansı yok" şeklindeki söylentilere değinen Tanyeviç, "Takımların çoğu genç. Türk takımı genç olmasına rağmen güçlüdür ve ana hedefi 2013 Avrupa Şampiyonası'na katılmaktır" dedi.

Tanyeviç, bu turnuvada yeni oyuncuların deneneceğini ve ilk takımda kimlerin yer almayı hak edeceğinin görüleceğini ifade etti.

"Belgrad Ödülü 2012" (Trofej Beograda 2012) adı altında Belgrad "Ponir" salonunda düzenlenecek uluslararası basketbol turnuvasında "12 Dev Adam" bugün TSİ saat 17: 00'de ilk maçı Slovenya'ya karşı oynayacak.

Milli erkek Basketbol Takımı 10 Ağustos'ta da Almanya'nın Frankfurt kentine geçerek burada da özel bir turnuvaya katılacak. Frankfurt'ta, Almanya, Finlandiya, Polonya'nın katılacağı "Super Cup"ta mücadele edecek milli takım, 13 Ağustos'ta İstanbul'a dönecek.

Ay-yıldızlılar, 2 gün İstanbul'da çalıştıktan sonra eleme grubunun ilk maçı olan Belarus karşılaşması için Ankara'ya gidecek.

Muhabir: Medin Haliloviç / Zlatan Kapiç

Yayıncı: Serkan Fidan - BELGRAD

Kaynak: AA / Spor

Belgrad Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title