Haberler

Çanakkale'de şehit ailelerinden arife günü şehitlik ziyareti

Güncelleme:

- Çanakkale'de şehit ailelerinden arife günü şehitlik ziyareti Çanakkale'de, tam kapanma dolayısıyla arife günü ve Ramazan Bayramı'nda kısıtlamalarından muaf olan şehit aileleri, şehitlikleri ziyaret ederek dualar okudu.

- Çanakkale'de şehit ailelerinden arife günü şehitlik ziyareti

ÇANAKKALE - Çanakkale'de, tam kapanma dolayısıyla arife günü ve Ramazan Bayramı'nda kısıtlamalarından muaf olan şehit aileleri, şehitlikleri ziyaret ederek dualar okudu.

Fırat Kalkanı operasyonunda DAEŞ tarafından kaçırılan ve 40 gün sonra şehadet haberi gelen Çanakkaleli Piyade Astsubay Üstçavuş Kıvanç Kaşıkçı'nın Esenler Mahallesi'nde yer alan Hastane Bayırı Şehitliği'ndeki mezarına gelen baba Ramazan Kaşıkçı, burada dualar okuyup, mezarlığın temizlik bakımını gerçekleştirdi.

Oğlunu çok özlediğini ve her fırsatta kabir ziyareti gerçekleştirdiğini belirten şehit babası Ramazan Kaşıkçı, "Biz sadece belirli günlerde değil, her zaman burada şehit oğlumuzun mezarı başındayız. Çünkü şehidimiz yüreğimizde, gönlümüzde, her an, her saniye bizimle beraber. Ben zamanı geliyor geceleri bile oğlumun mezarı başında oluyorum. Elimden gelse onunla beraber yatacağım. Bu sevgi asla tarif edilemeyen bir sevgi. Oğlum bu ülkesi, devleti, milleti için, başkalarının çocukları öksüz, yetim kalmasın diye şehit oldu. Ama bizleri boynu bükük bıraktı. Çocuğunu öksüz bıraktı. Ama Allah'ıma şükürler olsun ki beni de şehit babası yaptı. Allah'ım mekanını cennet eylesin, nur içinde yatırsın" dedi.

Oğlunun mezar taşı üzerindekini fotoğrafını öperek gözyaşlarını tutamayan Kaşıkçı, "Yavrum hakkını helal et, biz senden razıyız. Yüce Allah'ım da senden razı olsun. Sen memleketin, bayramız, yurdumuz, bu millet için, başkalarının çocukları öksüz kalmasın diye, sen kendi evladını öksüz bıraktın. Yavrum bizleri boynu bükük bıraktın. Çok özledim yavrum seni. Bayramlar sensiz geçmiyor. Bir insan ancak ülkesi, milleti için bu kadar candan yürekten bu ülkeyi, askerliğini bu kadar çok sever. Oğlum ben seni toprağa gömmedim. Yüce Türk milletinin kalbine gömdüm. Şehitler diyarındaki ebedi mekanında rahat ve huzur içinde uyu yavrum" diyerek dua etti.

Esenler Mahallesi'nde bulunan Hastane Bayırı Şehitliği'ne gün boyu şehit yakınları gelmeye devam etti. Seyhun-Elmas Eriş çifti de 2003 yılında Tunceli'de şehit olan yeğeni Jandarma Komando Er Engin Eriş'in kabrini ziyaret edip, dua ettiler.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Ramazan Bayramı Çanakkale Haberler

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Son anketten çarpıcı sonuçlar çıktı! Bugün seçim olsa AK Parti ikinci oluyor

Son anketten çarpıcı sonuçlar çıktı! Bugün seçim olsa AK Parti ikinci oluyor

Bakmadan Geçme

15 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Kurban Bayramı ne zaman 2024, kaç gün kaldı? #128046 Kurban Bayramı tatili kaç gün? Bugün hangi maçlar var? #9917 Bugün maç var mı? 15 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Survivor'da haftanın 2. Eleme adayı kim oldu? Survivor'da dün ne oldu? #128250 Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 15 Mayıs dün gece deprem mi oldu? 2024 Köprü ve otoyol ücretlerine zam geldi mi? 15 Temmuz, FSM, Osmangazi ve Çanakkale Köprüsü ne kadar, kaç TL oldu? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 15 Mayıs! AZ ÖNCE İZMİR'DE DEPREM Mİ OLDU? Son dakika İzmir deprem verileri! İzmir'de ne kadar, kaç büyüklüğünde deprem oldu? Güneş'te patlama! Güneş'te patlama olursa ne olur? Güneş patlaması insanları etkiler mi? HPV aşısı ücretsiz mi? İBB ücretsiz HPV aşı başvurusu nereden, nasıl yapılır? HPV aşısı ücretsiz olacak! HPV aşısı nedir? HPV aşı başvurusu nereden yapılır? BAŞVURU EKRANI! GELİNİM MUTFAKTA 15 MAYIS 2024 İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 15 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? 15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi!
13 ilde nefes kesen operasyon! 3 ayrı organize suç örgütü çökertildi

13 ilde nefes kesen operasyon! 3 ayrı organize suç örgütü çökertildi

title