Haberler

Soma'daki Maden Faciası

Soma'da bir yetiştirme yurdunda yetişen 40 yaşındaki Savaş Altay, maden faciasına dikkati çekmek için 5 günde İstanbul'dan Soma'ya yürüdü.

Soma'da bir yetiştirme yurdunda yetişen 40 yaşındaki Savaş Altay, maden faciasına dikkati çekmek için İstanbul'dan Soma'ya 5 günde yürüyerek ulaştı.

Yürüyüşünü Soma Kaymakamlığı önünde tamamlayan Altay, burada AA muhabirine yaptığı açıklamada, 26 Mayıs'ta Beşiktaş'taki Başbakanlık Çalışma Ofisi önünden yola çıktığını ve 5 günde Soma'ya ulaştığını bildirdi.

Çocukluğunu Soma'daki yetiştirme yurdunda geçtiğini kaydeden Altay, kendisini Somalı biri olarak gördüğünü ve facia haberini aldıktan sonra uykularının kaçtığını ifade etti.

Faciaya dikkati çekmek için bireysel olarak "ne yapabilirim" diye düşündüğünü ve İstanbul'dan Soma'ya yürümeye karar verdiğini dile getiren Altay, günde ortalama 20-30 kilometre yol kat ettiğini belirtti. Yolculuğu sırasında Balıkesir'in Savaştepe ilçesine de uğradığını anlatan Altay, ilçede madencilere misafir olduğunu aktardı.

Altay'ı makamında kabul eden Kaymakamı Bahattin Atçı, Soma'da yetişen birinin duyarlılığının kendisini duygulandırdığını belirterek, Altay'ın Soma Öğretmenevi'nde misafir edileceğini söyledi.

Kaymakam Atçı, daha sonra Altay'ı yanına alarak o sırada Soma Belediyesi'ni ziyaret eden AK Parti milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi, Muzaffer Yurttaş, Recai Berber ve Selçuk Özdağ'ın yanına götürdü ve onlarla tanıştırdı. - Manisa

Kaynak: AA / Yerel

Bahattin Atçı Beşiktaş İstanbul Soma Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title