Haberler

Tuncay Özkan kimdir? Tuncay Özkan nereli, kaç yaşında?

Güncelleme:

CHP'li Tuncay Özkan hayatı, biyografisi haberimizde. Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde eğitim aldı ve aynı üniversitenin fen bilimleri enstitüsünde yüksek lisansını tamamladı. Çeşitli gazetelerde muhabir ve yazar olarak yer aldı. Tuncay Özkan kaç yaşında?

Tuncay Özkan, Kanal D Genel Yayın Yönetmenliği, Çukurova Medya Grup Başkanlığı yaptı. KanalTürk'ü kuran Özkan, Ergenekon'dan 5,5 yıl hapis yattı. Ünlü siyasetçinin kaleme aldığı birçok makalesi ve kirabı yer alıyor.

TUNCAY ÖZKAN KİMDİR?

Özkan, 1966 yılında Ziya ve Sulhiye çiftinin oğlu olarak Ankara'da dünyaya geldi. Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden mezun oldu. Yüksek lisans eğitimini aynı üniversitenin fen bilimleri enstitüsünde tamamladı.

ABDİ İPEKÇİ BELGESELİNİN YAPIMCI VE SUNUCULUĞUNU YAPTI

Cumhuriyet, Radikal, Milliyet, Akşam gazetelerinde muhabir, yazar, yönetici olarak görev alan Tuncay Özkan, televizyonculuğa 1993 yılında Arena programının Ankara temsilciliğiyle başladı. Ardından Kanal D Genel Yayın Yönetmenliği ve program yapımcılığı, Çukurova Medya Grup Başkanlığı ve aynı grubun SHOW, SKYTürk televizyonlarında programcılık yaptı. Kendi televizyonu olan KanalTürk'ü kurdu. Cumhuriyet Mitinglerini gerçekleştirdi. ''Biz Kaç Kişiyiz'' hareketinin kurucusu, aynı zamanda Abdi İpekçi Belgeselinin yapımcısı ve sunucusudur.

Özkan, Ergenekon kumpas davasından 23 Eylül 2008'de tutuklandı, 5,5 yıl hapis yattı. Cumhuriyet mitinglerini gerçekleştirdiği için ağırlaştırılmış müebbet, Susurluk belgelerini yayınladığı için de 16 yıl ağır hapis cezalarına çarptırıldı. 10 Mart 2014'de serbest bırakıldı.

Özkan Duygu Dikmenoğlu ile evli olan Özkan'ın Nazlıcan adında bir kızı ve Güneş adında bir oğlu bulunuyor. Yayınlanmış beş binden fazla makalesi vardır.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Gazi Üniversitesi Tuncay Özkan Kanal D Gündem Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title