Haberler

LGS 2. nakil başvuru ne zaman? LGS 2. nakil sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

Güncelleme:

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Liselere Geçiş Sistemi ( Lgs ) kapsamında yerleştirmeye esas 1. nakil sonuçlarını geçtiğimiz günlerde açıkladı. LGS sınavına giren adaylar ise şimdilerde LGS 2. nakil başvuru işlemlerini gerçekleştiriyor. Peki, LGS 2. nakil başvuru ne zaman? LGS 2. nakil sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

Lgs 2. nakil başvuru ne zaman? LGS 2. nakil sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? soruları LGS sınavına giren öğrencilerin gündeminde yer alıyor. Öğrenciler Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yerleştirmeye esas 1. nakil sonuçlarının açıklanmasının ardından LGS 2. nakil başvuruları gündeme geldi. Arama motorlarında ise LGS 2. nakil başvuru ne zaman? LGS 2. nakil sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? soruları aratıldı.

LGS 2. NAKİL BAŞVURU NE ZAMAN?

LGS yerleştirme sonuçları ve boş kalan kontenjanlar 24 Temmuz 2023 tarihinde açıklanacaktır. Ek tercihler ise 31 Temmuz ve 4 Ağustos 2023 tarihleri arasında yapılacaktır.

Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Tercih Başvurularının Alınması, 24 - 28 Temmuz 2023

Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Sonuçlarının İlanı, 31 Temmuz 2023

Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Tercih Başvurularının Alınması, 31 - 04 Ağustos 2023

Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Sonuçlarının İlanı, 7 Ağustos 2023

LGS 2. NAKİL SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

LGS 2. nakil başvuru sonuçları 7 Ağustos 2023 tarihinde açıklanacak.

NAKİL TERCİH TARİHLERİ

Yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla boş kontenjanların da ilan edilmesi bekleniyor. 24-28 Temmuz arası, yerleştirmeye esas 1. nakil tercih dönemi olarak belirlendi. Yerleştirmeye esas 1. nakil sonuçları 31 Temmuz'da açıklanacak. Yerleştirmeye esas 2. nakil tercih başvuruları 31 Temmuz-4 Ağustos'ta yapılabilecek. Sonuçlar 7 Ağustos'ta açıklanacak.

LGS 2. nakil başvuru ne zaman? LGS 2. nakil sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

2023 LİSE TERCİH SONUÇLARI!

LGS sonuçları MEB'in resmi sitesinden erişime açıldı. Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu 26 Haziran'da açıklanacak, tercihler ise 3-19 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Tercih sonuçları 24 Temmuz'da erişime açıldı.

LGS 2. NAKİL BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Tercih işlemleri, öğrenci ve velisi tarafından " https://e­-okul.meb.gov.tr " internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüğünden gerçekleştirilecek. Yapılan tercihler, ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacak.

Haberler.com / Sumru Tarhan - Gündem

Milli Eğitim Bakanlığı LGS Gündem Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title