Haberler

Sivas'ın Yöresel Lezzetleri, Tarihi Konakta Tadılacak

Sivas'taki tarihi Osman Ağa Konağı'nda, yöresel lezzetlerin tadılacağı bir restoran açıldı.

Sivas'taki tarihi Osman Ağa Konağı'nda, yöresel lezzetlerin tadılacağı bir restoran açıldı.

Sivas Belediyesi'nin hazırladığı rölöve ve restorasyon projesinin ardından 2003 yılında Sivas Valiliği'nce onarılan ve 2004 yılında Sivas Hizmet Vakfı'nın kullanımına tahsis edilen tarihi Osman Ağa Konağı'nda, İl Özel İdaresi'ne bağlı Sivas Buruciye Turizm El Sanatları Ticaret Anonim Şirketi tarafından yöresel lezzetlerin sunulacağı bir mekan oluşturuldu.

Madımak ve peskutan çorbası, kıymalı içli köfte, etli mantı gibi yöreye özgü birçok lezzetin sunulacağı restoran, düzenlenen törenle açıldı. Açılışta konuşan Vali Ali Kolat, burayı açarken ticari bir amaç gütmediklerini belirterek,

"Burayı, kültürle lezzetlerin birleştiği bir nokta gibi değerlendirdik. Daha önce çok atıl vaziyetteydi, sadece Sivas Hizmet Vakfı'na hizmet veriyordu, çok aktif ve fonksiyonel bir yönü yoktu. Biz ilimizdeki konakların hepsinin fonksiyonel hale gelmesini istiyoruz. Nasıl bir uygulamayla daha fonksiyonel hale getirildiğine bir örnek olsun istedik, böyle bir çalışmaya girdik. İnşallah başarılı oluruz" dedi.

Sivas'ın kültürel özelliklerinin tanıtımı noktasında bu tür çalışmaların önemini vurgulayan Kolat, "Buradan sağlanacak olumlu sonuç, belki diğer kuruluşlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza, esnafımıza da bir örnek olur düşüncesiyle hareket ettik. Belki de sistemi oturttuğumuz zaman biz devreden çıkacağız, esnafımıza 'gelin bunu siz yürütün' deme noktasına doğru da gideceğiz, öyle çalışmalarımız da inşallah olacak. Biz arzu ediyoruz ki, bütün konaklarımız, tarihi mekanlarımız, Sivas'ın markası haline gelsin" ifadelerini kullandı.

Sivas'ın bu konakta hem kültürüyle, hem geçmişiyle, hem de lezzetleriyle tanıtılmasını arzu ettiklerini anlatan Kolat, kentte çok sayıda üniversite öğrencisinin eğitim gördüğünü belirterek, herkese hizmet edebilecek değişik konseptler uygulamaya çalıştıklarını belirterek, "Bu da örnek bir çalışmadır, inşallah faydalı olur. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ve hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ise bu konakta yöresel lezzetlerin sunulacak olmasının tamamen sosyal ve kültürel bir konu olduğunu belirterek, konağın bu yönüyle Sivas kültürüne yeni bir katkı, yeni bir nefes vereceğini düşündüğünü söyledi.

Vali Yardımcısı İsmail Koşum da yöresel lezzetlerin sunulacağı konağın çalışma konsepti hakkında bilgi verdi. Tarihi konakların sayısının çeşitli sebeplerle gün geçtikte azaldığını anlatan Koşum, Cumhuriyet döneminin emanetleri olan bu tarihi konakları yaşatmayı ve gelecek kuşaklara aktarmayı bir borç olarak gördüklerini söyledi.

Bu konakta Sivas'ı tarihi, turistik değerleri ve kültürel özellikleriyle tanıtmak istediklerini ifade eden Koşum, bu amaç doğrultusunda konağın içinde Sivas'ı tanıtıcı kitap ve yayınların bulunduğu bir kitaplık, yöreye özgü el sanatlarının teşhir edildiği bir köşe oluşturduklarını söyledi. Konağın içini, Sivas'ın önemli tarihi mekanlarının resmedildiği tablolarla donattıklarını anlatan Koşum, konakta yöreye özgü lezzetleri sunmayı hedeflediklerini ifade ederek, verdiği desteklerden dolayı Vali Ali Kolat'a teşekkür etti.

İl Müftüsü Yusuf Şahin'in yaptığı duanın ardından restoranın açılışı gerçekleştirildi. Açılışa, Vali Yardımcıları Kemal Şahin, İsmail Karadaş, Veysel Çiftçi, Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Kurmay Albay Murat Arslan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mahmut Kayhan, Çevre ve Orman İl Müdürü Hamdi Dilmen ve diğer yetkililer katıldı.

Konağın bahçesinde ev hanımları tarafında yapılan gözlemelerden Vali Kolat'a, ikram edildi. Kolat da Belediye Başkanı Ürgüp ve diğer yetkililere elleriyle gözleme ikram etti. Davetlilere, açılışta güveç, pilav ve çeşitli yiyecekler ikram edildi.

- SİVAS

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title