Haberler

Sivas İlkokul Öğrencileriyle Yağmur Duasına Çıktılar

İlkokul öğrencileriyle yağmur duasına çıktılarSİVAS'ta merkeze bağlı Durdulu köyünde, kurak geçen mevsim nedeniyle cuma namazı sonrası yağmur duası yapıldı.

İlkokul öğrencileriyle yağmur duasına çıktılar

SİVAS'ta merkeze bağlı Durdulu köyünde, kurak geçen mevsim nedeniyle cuma namazı sonrası yağmur duası yapıldı. Yağmur duasına ilkokul öğrencileri de katıldı.

Sivas kent merkezine 40 kilometre mesafedeki Durdulu köyünde çevre köylerin de katılımıyla yağmur duası gerçekleştirildi. Cuma namazının ardından düzenlenen dua programına Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ'ın yanı sıra köylüler ve çevre köylerden gelen 200 civarında ilkokul öğrencisi katıldı. Kurban kesiminin ardından hep birlikte dua edildi. Çocukların yaşları itibariyle günahsız oldukları gerekçesiyle duaya amin demelerini isteyen Müftülük Uzman Vaizi Hayri Uçar, evlerinde de bunu sürdürmelerini tavsiye etti.

2015 yılından beri Sivas'ta kuraklık olduğunu söyleyen Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, "2015'ten bu tarafa şehrimizde büyük bir kuraklık geçmekte. 2018 yılında da had safhaya ulaştı. İklim değişikliği ve rakımın yüksek olması nedeniyle kuraklıktan etkilenen illerden bir tanesiyiz. Yer gök duayla, Cenabı Allah'tan hiçbir zaman ümit kesilmez. Durdulu köyümüzde özellikle muhtarımızla da görüştük, kabul etti ve burada yağmur duasına çıktık. Kestiğimiz kurban ve bu çocukların da yüzü gözü hürmetine de inşallah bu kuraklık biter, bir an önce yağmurlar başlar. Çünkü ülkemizde büyük bir sıkıntı var. Hem çiftçimiz büyük sıkıntı yaşamakta, hem de dağdaki kuşlarımız, böceğimiz, tüm insanlığımız burada zarar görmekte. Artık barajlarımız boşaldı, içme sularımız kalmadı. Derelerimiz kurudu, akmıyor. Şu an Nisan ayındayız yağmur ayı, bereket ayı olması gerekirken bir kuraklık gidiyor. İnşallah kestiğimiz kurbanlarımız kabul olur, kuraklık biter" dedi.

Durdulu Köyü Muhtarı Hayrettin Baltepe ise yağmura çok ihtiyaçlarının olduğunu belirterek "Kuraklık ekinlerimizde olsun, otlaklarımızda olsun, bir sorun oldu. Bunun çözümü içinde Rabbimden niyaz ettik. İnşallah Rabbim niyazımızı boş çevirmez" ifadelerini kullandı.

Bedirli Köyü Muhtarı Mehmet İpek ise "Birlik ve beraberliğimiz için, geleceğimiz için, hayvanlarımız için, bütün sıkıntıların giderilmesi için duaya amin dedik. Geçen senelere bakarak bu yıl kuraklık biraz daha fazla. İnşallah Rabbim dualarımızı kabul eder" dişe konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sivas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title