Haberler

Şırnak'ta Olayların Ortasında Kalarak Hayatını Kaybeden Genç Toprağa Verildi

Dün gece bir grup gösterici ile polis arasında çıkan çatışmada, yakınlarının iddiasına göre evden pastaneye giderken kurşun isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden Adem İrtegün’ün cenazesi, toprağa verildi.

Dün gece bir grup gösterici ile polis arasında çıkan çatışmada, yakınlarının iddiasına göre evden pastaneye giderken kurşun isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden Adem İrtegün'ün cenazesi, toprağa verildi.

Dün gece Yeşilyurt Mahallesi'nde çıkan olayların ortasında kalan Adem İrtegün, yakınlarının iddiasına göre pastaneye gitmek üzere evden çıktı ve nereden geldiği belli olmayan iki kurşunla yaralandı. Çevrede bulunan vatandaşlar tarafından Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırılan İrtegün, burada yapılan tüm müdahalelerle rağmen kurtarılamadı. İrtegün'ün cenazesi Şırnak Devlet Hastane'sinde yapılan otopsinin ardından sabah saat 09.30'da ailesine teslim edildi. Şırnak merkez Geylani Camii'ne getirilen cenaze, yıkadıktan sonra yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta mezarlığa götürüldü. Camiden mezarlığa kadar olan yürüyüşe katılan vatandaşlar Adem İrtegün'ün posterlerini taşıdı.

VATANDAŞLAR 'BOMBA' KONTROLÜ YAPTI

Vatandaşlar bomba olması şüphesiyle 3 kilometrelik yol boyunca yoldaki tüm araçları, şüpheli kutuları ve çöp kutularının içini kontrol etti. Yeşilyurt Mahallesi'ndeki mezarlıkta düzenlenen cenaze törenine HDP Şırnak milletvekilleri Aycan İrmez, Leyla Birlik, HDP Şırnak İl Eşbaşkanı Sekvan Kılınç ve çok sayıda kişi katıldı.

Adem İrtegün'ün cenazesi defnedildiği sırada Şırnak merkezde bulunan fırın ve eczaneler dışındaki tüm esnaf olayı protesto etmek için kepenk kapattı.

Kalabalık, defin işlemlerinin ardından olaysız bir şekilde dağıldı. - ŞIRNAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yeşilyurt Şırnak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title