Haberler

Şırnak: Şırnak Kültür Sarayı, Şubat Ayında Hizmete Açılacak

Şırnak Valisi Selahattin Aparı, Yapımı Tamamlanmak Üzere Olan Kültür Sarayı'nın, 2007 Şubat'ında Kültür ve Turizm Bakanı'nın da Katılımıyla Açılacağı Müjdesini Verdi.

Şırnak Valisi Selahattin Aparı, yapımı tamamlanmak üzere olan Kültür Sarayı'nın, 2007 Şubat'ında Kültür ve Turizm Bakanı'nın da katılımıyla açılacağı müjdesini verdi.

13 yıldır ödenek sıkıntısı yüzünden inşası bitirilemeyen İl Kültür Sarayı'nda, Vali Aparı tarafından çıkarılan ödenekle 6 ay önce inşaat çalışmalarına başlanmıştı. Yapımı tamamlanma aşamasına gelen İl Kültür Sarayı'nda Bayındırlık ekipleriyle birlikte incelemelerde bulunan Vali Aparı, Kültür Sarayı'nın şubat ayında halkın hizmetine gireceğini söyledi. Aparı, "Şırnak Kültür Sarayı, 2007 Şubat ayı içerisinde Kültür Bakanı Atilla Koç tarafından hizmete açılacak. Kültür sarayını gezen Bayındırlık yetkilileri ile müteahhitler, yaklaşık 2 trilyon lira masraf çıkarmışlardı. Müteahhit firma, 6 ay süre içinde teslim etme sözü vermişti. 6 ay gibi kısa bir süre içerisinde verdiği sözü tutarak İl Kültür Sarayı'nın kalan inşaat kısmını ve diğer eksikleri tamamladı. İl Kültür Sarayı'nın içinde tiyatro sahnesi, konferans salonu, sergi salonu, sinema salonu, folklor, misafirhane mevcuttur" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title