Haberler

Şirinevler'deki Bina Çökmesi

Şirinevler'de 6 Katlı Bir Bina Çöktü. İstanbul Valisi Muammer Güler ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Olay Yerinde İncelemelerde Bulundu. Olay Yerine Çok Sayıda Vatandaş Akın Ederken Polis, Sinir Krizi Geçiren Yaşlı Bir Kadını Sarılarak Sakinleştirmeye Çalıştı.

Şirinevler'de 6 katlı bir bina çöktü. İstanbul Valisi Muammer Güler ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, olay yerinde incelemelerde bulundu. Olay yerine çok sayıda vatandaş akın ederken polis, sinir krizi geçiren yaşlı bir kadını sarılarak sakinleştirmeye çalıştı.

Edinilen bilgiye göre, saat 18.00 sıralarında Şirinevler Mahmut Bey Caddesi 7. Sokak Numara 7'de bulunan bir binada çökme meydana geldi. Olayın ardından bölgeye çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Çöken binanın altında kalanların olduğu belirtilirken, olay yerine sevk edilen itfaiye ve ambulans ekipleri, vatandaşları kurtarmak için çalışmalarına başladı. Ellerine kazma ve kürekleri alan vatandaşlar, itfaiye ekiplerine yardımcı olmak için seferber oldu.

Olayı haber alan vatandaşlar çöken binanın bulunduğu bölgeye akın etti. Sinir krizi geçiren bir kadını, bir polis memuru sakinleştirmeye çalışırken, olayın şokunu yaşayan bir çocuğu sakinleştirmek de yine polise düştü. Olay karşısında sinir krizi geçiren çocuk, bölgeden uzaklaştırıldı.

Binanın 1 ay öncesinden boşaltılmış olduğu bildirilirken, bölgeye gelen ekipler, enkaz altında kalmış olabileceği düşünülen vatandaşları kurtarmak için büyük bir dikkatle çalıştı. Bir süre sonra olay yerine gelen İstanbul Valisi Muammer Güler, enkaz altında 2 kişinin olabileceğini, onların canlı olabileceği onun için çalışmaları hızlandırdıklarını belirterek, "Şu anda vatandaşların burada yoğunluk yapmamasını istiyoruz. Çalışmalar hızla sürüyor" dedi. Binanın tamamen çökmesinin ardından olay yerine gelen

ekiplerin çalışmaları devam ederken, enkaz altında orta yaşlı bir kişinin olduğu belirtildi. Bölgeye gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da olay yerinde incelemelerde bulundu. Eline megafonu alan Topbaş, vatandaşlara ve basın mensuplarına seslenerek, çalışmayı yapan ekiplere yardımcı olmalarını istedi.

Hemen yan tarafta yapılan yıkım nedeniyle binanın kolonlarının zarar gördüğünü dile getiren Topbaş, "Aymazlığın faturasını ödüyoruz. Binanın taşıyıcı sistemlerine, kolonlarına zarar veriliyor. 6 katlı 12 daireli bir bina olduğu söyleniyor. İçeride birkaç kişinin olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Oldukça yoğun bir çalışma var. Ancak kalabalık, yoğunluk nedeniyle çalışmakta zorlanıyoruz. Vatandaşlardan yardım bekliyoruz" diye konuştu. Çevrede bulunan vatandaşlar ise binanın büyük bir gürültüyle

yıkıldığını belirterek, "Birden bire ses duydum. Ondan sonra bina yerle bir oldu. Kolonlar kaymış" şeklinde konuştu.

İtfaiyenin yaklaşık 3 saat süren çalışmalarının ardından enkaz altından çıkarılan ve hastaneye kaldırılan Özkan Aysan'ın (33) sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Aysan'ın boşaltılan binaya son anda bilgisayarını almak için girdiği belirtildi.

(İST-RA-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title