Haberler

Sınırda Bu Kez de Valiler Bayramlaştı

Sınırın İki Yakasındaki Vatandaşların Yatılı Bayramlaşması Devam Ederken, Halep ve Kilis Valileri Birbirleriyle Bayramlaştıktan Sonra Sınırdan Geçişleri Yerinde İnceledi.

Sınırın iki yakasındaki vatandaşların yatılı bayramlaşması devam ederken, Halep ve Kilis Valileri birbirleriyle bayramlaştıktan sonra sınırdan geçişleri yerinde inceledi.

Bu yıl 15.'si gerçekleştirilen yatılı bayramlaşma için 17 bin 500 Kilisli'nin Suriye tarafındaki yakınlarının yanlarına geçişleri devam ederken, Kilis ve Halep Valileri bir araya gelerek, hem bayramlaştı hem de birbirlerine hediyeler verdi.

Kilis Valisi Nevzat Turhan ve beraberindeki heyet Esselame Sınır Kapısı'na geçerek Halep Vali Vekili Abdülkadir Cezmaiti ile bayramlaştı. Halep ve Kilis Valileri Esselame Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulunarak, geçişlerde sorun yaşanmaması için gerekli talimatları verdi. Daha sonra Esselame Sınır Kapısı toplantı salonunda bir araya gelen Halep ve Kilis valileri dostluk mesajları verdi. Halep Vali Vekili Abdülkadir Cezmaiti, Türk vatandaşlarını Suriye'de ağırlamaktan onur duyduklarını belirterek,

"Geçişler hızla sürüyor. Her hangi bir sıkıntı yok. Türk vatandaşlarının rahat etmesi için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz. Dost ve kardeş Türk halkını Suriye'de yakınları ile hasret gidermesi çok önemlidir" dedi.

Kilis Valisi Nevzat Turhan, Suriye'ye yakınlarının yanlarına bayramlaşma için giden vatandaşların her hangi bir zorlukla karşılaşmadığını vurgulayarak, "Suriye'ye geçişlerin hızla yapılması bizleri memnun etmiştir. Bu konuda Halep Valisine ve gümrük görevlilerine sonsuz teşekkür ediyorum. Dini, kültürü, tarihi bir olan iki ülkenin böyle güzel bir tablonun oluşmasında büyük emekleri olmuştur. Yılda 2 kezde olsa vatandaşlarımızın huzurlu bir ortamda bayramlaşmasını sağlıyoruz" dedi. Yapılan konuşmalardan

sonra Halep ve Kilis Valileri birlerlerine çeşitli hediyeler verdi.

Daha sonra Halep Vali Vekili Abdülkadir Cezmaiti Kilis Valisi Nevzat Turhan Başkanlığı'ndaki Türk heyetine Halep kentinde bir yemek verdi.

(MAD-MAD-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title