Haberler

Singapurlu İş Adamları Diyarbakır'a Geliyor

Diyarbakır Girişimci İşadamları Derneği (Digiad), Ağustos Ayında Bir Grup Singapurlu İşadamının Davet Üzerine Diyarbakır'a Gelip, İş Görüşmelerinde Bulunacağını Açıkladı.

Diyarbakır Girişimci İşadamları Derneği (DİGİAD), Ağustos ayında bir grup Singapurlu işadamının davet üzerine Diyarbakır'a gelip, iş görüşmelerinde bulunacağını açıkladı.

DİGİAD, düzenlediği kokteylle işadamlarına faaliyetlerini anlattı. Tarımsal Araştırmalar Enstitüsü Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen programda konuşan DİGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Nart, iş hayatı ve ekonomik alanda işadamlarına yardımcı olmak ve eğitim, sosyal yardımlaşmayla kalkınma alanında faaliyetlerde bulunarak bölgenin gelişmesine katkı sunmaya çalıştıklarını belirtti. Son 6 ayda yaptıkları çalışmaları da anlatan Nart, "Kurban Bayramı'nda Kimse Yok mu Derneği ile birlikte 18 bin aileye 8 kilo

kurban eti yardımında bulunduk. Mayıs ayında bin 500 aileye 50 YTL değerinde gıda paketi dağıttık" dedi.

Aralarından siyasetçi, bürokrat, akademisyen ve işadamlarının da bulunduğu 65 kişilik bir heyetle Uzakdoğu gezisi düzenlediklerini de anlatan Nart, "Bu geziyle Tayland, Malezya ve Singapur'u tanıdık. İş adamlarımızla 3 ülkenin iş adamları, ilişkilerini geliştirdi. Bu gezinin meyvelerini almaya başladık. 5-10 Ağustos tarihleri arasında Singapur'dan bir grup işadamı Diyarbakır'a bir gezi düzenleyeceklerini bize bildirdi. Buradaki iş adamlarıyla iş ilişkileri kurmak istiyorlar" diye konuştu.

DİGİAD'ın eğitim çalışmalarından da bahseden Nart, yıl içerisinde 6 okuma salonu açarak, il genelindeki sayıyı 17'ye çıkardıklarını belirtti. Salonlardan, 4 bin 500 yoksul ama zeki çocuğun faydalandığını ifade eden Nart, öğrencilerin önemli bir kısmının girdikleri sınavlarda başarı sağladıklarını söyledi.

Konuşmanın ardından DİGİAD'ın son bir yıllık çalışmaları sinevizyonla konuklara gösterildi. Yaklaşık 200 işadamının katıldığı kokteylde Vali Yardımcısı Mehmet Yeşilyurt, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Aydın da hazır bulundu.

(FA-FA-OM-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title