Haberler

Silahlara Uluslararası Denetim

Silahların Denetlenmesi Konusunda Yaklaşık 3 Yıldır Sürdürülen Uluslararası Kampanyanın Ardından Birleşmiş Milletler, Silah Ticaret Antlaşması Üzerinde Çalışılmaya Başlanmasını Kabul Etti.

Silahların denetlenmesi konusunda yaklaşık 3 yıldır sürdürülen uluslararası kampanyanın ardından Birleşmiş Milletler, Silah Ticaret Antlaşması üzerinde çalışılmaya başlanmasını kabul etti.

Uluslararası Af Örgütünün yazılı açıklamasına göre, BM Genel Kurulunda dün yapılan oylama, "hükümetlerin Silah Ticaret Antlaşmasına doğru attığı ilk adım" olması açısından önem taşıyor.

Açıklamada, dünkü oylamada Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 139 ülkenin anlaşmanın lehine oy kullandığı, ABD'ninse karşı oy kullanan tek ülke olduğu belirtildi.

Af Örgütünün açıklamasında, Silah Ticareti Antlaşması üzerinde çalışmaların gelecek yıl başlayacağı ve BM'nin yeni Genel Sekreteri Ban Ki-moon'un anlaşmanın hayata geçirilmesi için üye ülkelerle temaslarda bulunacağı kaydedildi.

Uluslararası Af Örgütünden Kate Gilmore, BM Genel Kurulundaki oylamanın önemine dikkati çekerek, "Silah Ticareti Antlaşmasına yönelik bu güçlü destek, sorumsuzca yapılan silah ticaretini engelleme yolunda hükümetlerin attığı çok önemli ve tarihi bir adımdır" dedi.

Gilmore, uygulanabilir bir antlaşmanın, binlerce insanın hayatına mal olan sistematik cinayetleri, tecavüz ve işkenceyi engelleyeceğini söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title