Haberler

Siirtliler Haşim Kılıç'tan Genel Affa Destek İstedi

Bir yakınının düğününe katılmak üzere Siirt'e gelen Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'tan vatandaşlar, çözüm sürecinin devam etmesi ve genel af için destek istedi.

Bir yakınının düğününe katılmak üzere Siirt'e gelen Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'tan vatandaşlar, çözüm sürecinin devam etmesi ve genel af için destek istedi.

Siirt Valisi Ahmet Aydın ile birlikte sabah saatlerinde Atatürk Bulvarı ile İnönü Mahallesi GAP durağı yanındaki kahveyi ziyaret eden Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, vatandaşlarla sohbet etti. Sohbette Bilgili köyünde oturduğunu ifade eden Mehmet Sıdık Atan, çözüm sürecinden çok memnun olduklarını belirterek, "Çözüm süreci ile birlikte silahların susması bölgeye huzur ve güven getirdi. Ancak bu sürecin nasıl gideceğini tam olarak kestiremiyoruz. Talebimiz çözüm sürecinin yüzde 100 başarıya ulaşmasıdır. Sürecin daha iyi gitmesi için sizden de destek istiyoruz. Kan dökülmemesi hepimizi sevindiriyor" dedi.

Atan, çözüm süreci ile ilgili bir genel af olursa bu bölgede yaşayan insanlar olarak çok memnun olacaklarını ve sürecin daha da başarıya ulaşacağını ifade etti. Atan'ın "Sizin bu sürece katkınız ne olacak?" sorusu üzerine Kılıç, "Bize gelmeden daha önce parlamentoda bu işin yapılması gerekir. Anayasaya aykırı bir durum olmazsa bizim söyleyeceğimiz çok önemli bir şey yoktur. Duygularınızı bence Siirt'e gelen parlamenterlerinize anlatmanız gerekir" cevabını verdi.

Birbirlerini sevmeleri durumunda aşılmayacak hiçbir durumun olmayacağını ifade eden Kılıç, "Birbirimize tahammül edip, birbirimizi sevebilirsek, gönül kapılarımızı açabilirsek aşamayacağımız hiçbir şey olmaz. İnşallah bu farklılıklarımıza tahammül edeceğiz ve bu tahammül sonunda bu huzurlu ortam her zaman süreklilik arz edecek. Buna demokrasi diyoruz. Burada hepimize bir görev düşüyor. Hem halkımız, hem devletimiz, hem askerimiz, hem de parlamentomuzla süreci artık yavaş yavaş çözebilecek bir noktaya ulaştıracağız. Bu barış sürecine hepimizin yardımcı olması gerekir. Buna yardımcı olduğumuz sürece ülkemizdeki birliği, dirliği ve huzuru çabuk sağlarız" diye konuştu.

Bir başka kahvede vatandaşlarla sohbet eden Kılıç'ın "Anayasa Mahkemesi'nin çalışmalarını nasıl buluyorsunuz?" sorusuna bir vatandaş, "Siz geldiğinizden beri memnunuz. Daha önce Anayasa Mahkemesi hep taraflı davranıyordu. Refah Partisi'ni kapattıkları zaman taraflı davrandılar" diye cevap verdi. Bunun üzerine Kılıç, "Artık o tür şeyler yaşanmayacak hiçbirisi için inşallah. Onlar geride kaldı" dedi.

Ziyarette geniş güvenlik önlemleri alınırken, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın Kurtalan ilçesi Kayabağlar beldesinde bir yakınının düğününe katıldıktan sonra Siirt'ten ayrılacağı öğrenildi. - SİİRT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Anayasa Mahkemesi Ahmet Aydın Haşim Kılıç Siirt Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Derince Bld. - Denizlispor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı nereden izlenir? Bursaspor - Vanspor maçı CANLI İZLE! Bursaspor - Vanspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Ekmeğe zam var mı? Ekmeğe zam gelecek mi, kaç TL olacak? Lovely Runner 9. bölüm ne zaman? Lovely Runner 9. bölüm yayınlandı mı? YENİŞEHİR ARNAVUTKÖY KURA ÇEKİMİ CANLI: THY Emlak Konut Yenişehir evleri Arnavutköy kura çekimi nereden izlenir? İstanbul - Sivas yüksek hızlı tren açıldı mı? İstanbul - Sivas YHT başladı mı, kaç saat sürüyor? Cumartesi günü kargolar açık mı? Cumartesi günü kargolar saat kaça kadar açık, dağıtım yapıyor mu 2024? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü (Yarın) noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Hangi surede iki besmele vardır? Hangi surede iki besmele geçmektedir? 4 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 4 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 4 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK? (SAYAÇ)? 4 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 4 Mayıs Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title