Haberler

Siirt'te Bir Mahallede İsim Değişikliği Yapıldı

Güncelleme:

Siirt merkeze bağlı Bağtepe Mahallesinin isminin, Belediye meclisi kararı ile "Helenze" olarak değiştirildiği öğrenildi.

Siirt Belediyesi Meclisi oy çokluğu ile Siirt merkeze bağlı olan Bağtepe mahallesinin ismini, Helenze olarak değiştirdi. Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak'ın başkanlığını yaptığı meclis toplantısında, Bağtepe Mahalle Muhtarı Faysal Aydın'ın, Siirt Belediyesine isim değişiklik talebi değerlendirdiklerini ve bunu meclise sunduklarını açıkladı.

Halk arasında Helenze olarak bilenen mahallenin isminin değiştirilmesine sevindiklerini açıklayan Belediye Başkanı Selim Sadak "Bağtepe'nin yeniden Helenzê olmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Türkiye sınırları içinde bulunan birçok bölgede gerçek isimlerinden bağımsız isimler kullanılmasının bölgenin coğrafik özgünlüğünün kaybına neden olduğuna neden oluyor. Belediye olarak her yerin halk dilindeki ismin resmiyette de kullanılması bizleri mutlu ediyor" dedi.

Muhabir: M. Yücel DURAK

Kaynak: Temsilci / Güncel

Siirt Belediyesi Selim Sadak Aydın Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title