Haberler

SHP: "İstanbul'a Vize Önerisi Yerleşme Özgürlüğüne Aykırı"

SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, Başbakan Erdoğan'ın İstanbul'daki Araç Plakalarının Sınırlandırılması Önerisini Doğru Bulmadıklarını Belirterek, "Bu Bir Anlamda, 'Okullar Olmasa Milli Eğitimi İyi Yönetirim' Anlayışının Başka Biçimde İfade Edilmesidir. İstanbul'a Vize Önerisi İse İnsan Haklarına, Eşit Yurttaşlık Anlayışına ve Yerleşme Özgürlüğüne Aykırıdır" Dedi.

SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, Başbakan Erdoğan'ın İstanbul'daki araç plakalarının sınırlandırılması önerisini doğru bulmadıklarını söyledi. Karayalçın, "Bu bir anlamda, 'okullar olmasa milli eğitimi iyi yönetirim' anlayışının başka biçimde ifade edilmesidir. İstanbul'a vize önerisi ise insan haklarına, eşit yurttaşlık anlayışına ve yerleşme özgürlüğüne aykırıdır" dedi.

Karayalçın, partisinin MYK toplantısında yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın İstanbul'daki araç plakalarının sınırlandırılması önerisine ilişkin görüşlerini açıkladı. "İstanbul için, insanlara değilse de araçlara kota önermesini kesin olarak doğru bulmuyoruz. Bu bir anlamda, "okullar olmasa milli eğitimi iyi yönetirim anlayışının başka biçimde ifade edilmesidir" diyen Karayalçın, insanların İstanbul'a keyif için değil iş için gittiğine dikkat çekti.

"AKP TEŞVİK SİYASETİNİN YANLIŞLIĞINI GÖRMELİ"

Başbakan Erdoğan'ın böyle bir tepki ortaya koymadan önce, Türkiye'nin başka bölgelerinde yeterince istihdam alanları ve çekim alanları yaratılmadığını ve AKP'nin teşvik siyasetinin yanlışlığını görmesi gerektiğini belirten Karayalçın, "Dünyanın büyük kentlerinde özel araçların sakıncaları, toplu taşımanın, özellikle raylı sistemin yaygınlaştırılmasıyla telafi edilmektedir. Düşünülmesi gereken budur. Metro yalnız İstanbul'da değil Ankara'da da, Adana'da da yapılmıyor. 2004 yerel seçimlerine giderken, 'benim metro vagonlarım, SHP'nin metro vagonlarından daha ucuz' diyen Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin o ucuz vagonları hala Ankara'ya gelmedi" diye konuştu.

İstanbul, Ankara ve İzmir metrolarının SHP'li belediyeler tarafından yapıldığını savunan Karayalçın, İstanbul'a vize önerisinin ise insan haklarına, eşit yurttaşlık anlayışına ve yerleşme özgürlüğüne aykırı olduğunu vurguladı.

"IRAK'A ASKERİ MÜDAHALE ÖNERİSİ YANLIŞ"

Karayalçın, konuşmasında CHP lideri Deniz Baykal'ın Kuzey Irak'a müdahale konusundaki açıklamalarına da değindi. CHP'nin Irak için TBMM'de bir Genel Görüşme önergesi vereceğinin anlaşıldığını dile getiren Karayalçın, şunları söyledi:

"Irak ve Kuzey Irak konusunun tüm yönleriyle araştırılması girişimi doğrudur. Ancak biz, öncelikle Türkiye'nin Kuzey Irakla ve Irakla iyi ilişkiler kurmasını, işbirliği içinde olmasının uygun olacağını düşünüyoruz. Terörle mücadele için, barış için, istikrar için, gelişme için Türkiye Irakla ve Kuzey Irakla yakın ve iyi bir ilişki kurmalıdır, işbirliği yapmalıdır. Bu yapılmadan askeri müdahale önerilmesi yanlıştır."

"DEVLETİN BÜTÜNLÜĞÜNÜ ZORA SOKACAK YAKLAŞIMLAR DOĞRU DEĞİL"

Ankara'da düzenlenen "Türkiye Barışını Arıyor" konferansına ilişkin görüşlerini de açıklayan Karayalçın, parti olarak toplumsal barışa katkı sunacak her türlü girişimi desteklediklerini ancak konferansın sonuç bildirgesinde yer alan bazı konulara katılmadığını kaydetti. "Kürt sorununu temsil eden parti" anlayışını kabul etmediklerini ve yüzde 10 barajının yalnızca bu yüzden indirilmesi gerektiğine dair görüşleri doğru bulmadığını ifade eden Karayalçın, "Devletin üniterliğini, birlik ve bütünlüğümüzü zora sokacak yaklaşımları doğru bulmadığımı bir kez daha ifade etmek istiyorum. Kamusal alanda inanç farklılıkları, antik farklılıklar kabul edilemez" dedi.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title