Haberler

Seyrantepe İhalesinde Kritik Nokta

İstanbul Seyrantepe'de Yapılacak Spor Kompleksi İhalesinde Kritik Bir Noktaya Gelindi. Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Ali Sami Yen Stadyumunun Yeriyle Bağlantılı Olarak Yapılan İhalede Projenin Değer Kazanması Halinde En Yüksek Teklifi Veren Firmadan Hasılat Payını Artırmasını İsterken, Yüzde 7 Oranı Üzerinde Anlaşmaya Varıldı.

İstanbul Seyrantepe'de yapılacak spor kompleksi ihalesinde kritik bir noktaya gelindi. Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Ali Sami Yen stadyumunun yeriyle bağlantılı olarak yapılan ihalede projenin değer kazanması halinde en yüksek teklifi veren firmadan hasılat payını artırmasını isterken, yüzde 7 oranı üzerinde anlaşmaya varıldı.

Ancak en yüksek teklifi veren Eren Talu-Alke ortak girişim grubunun yüzde 7'lik hasılat paylaşımına ilişkin henüz taahhütnamesini vermediği, teminat mektuplarını da sunmadığı öğrenildi.

TOKİ Başkan Vekili Erdoğan Bayraktar, A.A muhabirine yaptığı açıklamada, ihalede en yüksek teklifi veren gruba taahhütname ve teminat mektuplarını vermesi için yarın saat 11.00'a kadar süre verdiklerini bildirdi.

Bayraktar, ''Bu bizim verdiğimiz 7. süre, işin nezaketi gereği en yüksek teklifi veren ile anlaşmak istiyoruz. Ama bu bir hasılat paylaşımı projesi, gereken şartlar yerine getirilmezse ikinci firmayı çağırmak durumunda kalabiliriz'' dedi.

Projeyi cazip hale getirmek için imar durumunu düzelttiklerini, ticaret merkezi alanını 34 bin metrekareden 70 bin metrekareye çıkarttıklarını ifade eden Bayraktar, şöyle devam etti:

''Orası para kazandıracak bir proje. Arkasında TOKİ güvencesi var. Hasılat paylaşımının gereği, (eğer projenin değeri artarsa bize biraz daha bundan pay ver) dedik.

Peşin vermesi gereken 11 milyon YTL var. Değer artarsa da istediğimiz çok değil, istediğimiz 14-15 milyon YTL civarında. Yüzde 7 hasılat payı üzerinde zımnen anlaşıldı, ama bir taahhütname verilmedi. Bunun için ayrıca teminat mektuplarının da sunulması gerekiyor. Şu aşamaya kadar bir gelişme yok.

Yarın saat 11.00'da tekrar görüşeceğiz. İhalenin şartnamesine aykırı bir durum olursa, şartlar yerine getirilmezse ikinci firmayı çağırabiliriz. Onunla da görüşmeler birkaç gün sürer anlaşma olmazsa ihale iptal edilir.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Aziz Yıldırım: Seçimi kazanırsam Jose Mourinho'yu getireceğim

Aziz Yıldırım: Seçimi kazanırsam Jose Mourinho'yu getireceğim

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title