Haberler

Serebral Palsili Olmam Meslek Sahibi Olmama Engel Değil"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Serebral palsili çocukların anneleri, engelin sadece yürekte olabileceğini, ne fiziksel ne zihinsel engelin ne de serebral palsinin iş edinmede, okumada, meslek edinmede engel olmadığını herkese gösterdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Serebral palsili çocukların anneleri, engelin sadece yürekte olabileceğini, ne fiziksel ne zihinsel engelin ne de serebral palsinin iş edinmede, okumada, meslek edinmede engel olmadığını herkese gösterdi." dedi.

Serebral Palsili Çocuklar Derneği (SERÇEV) öncülüğünde gerçekleştirilen, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen "Serebral Palsili Olmam Meslek Sahibi Olmama Engel Değil" projesinin akademik sonuçlarının paylaşıldığı kapanış konferansı, Çankaya'daki bir otelde yapıldı.

Çalık, burada yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partinin kuruluşunda ilk olarak "Engelli Koordinasyon Merkezi" oluşturduğunu söyledi.

Engellilere verilen desteklerle, eğitim ve meslek hayatlarındaki engelleri kaldırdıklarını belirten Çalık, kamuda 5 bin olan engelli personel atamasını 50 bine çıkardıklarını ifade etti.

Çalık, 2018'de yeni atamalarla daha fazla engellinin meslek edinmesini sağlacaklarını dile getirerek, "Cumhurbaşkanımızın bize gösterdiği, çizdiği yol, bütün engelleri hep birlikte aşmamız içindir. Bütün bakanlıklarımız ve bürokratlarımız bu konuda çalışmalarına devam ediyor." diye konuştu.

Serebral palsili çocukların annelerinin toplumda farkındalık yaratmak için büyük mücadele verdiğine işaret eden Çalık, "Serebral palsili çocukların anneleri, engelin sadece yürekte olabileceğini, ne fiziksel ne zihinsel engelin ne de serebral palsinin iş edinmede, okumada, meslek edinmede engel olmadığını herkese gösterdi." dedi.

'Nitelikli iş gücü portföyünü yaratmayı amaçladık"

SERÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Gülnihal Emiroğlu da proje kapsamında, yardımcı teknolojilerle desteklenmiş mesleki eğitim modelleri oluşturarak, engelli istihdamında tercih edilen nitelikli iş gücü portföyünü yaratmayı amaçladıklarını söyledi.

Emiroğlu, bu kapsamda serebral palsili öğrencilerin kamu ve özel sektörde istihdamına olanak sağlamak ve onlara mesleki beceriler kazandırmak amacıyla "SERÇEV Engelsiz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi"ni açtıklarını bildirdi.

Engelli çocukların eğitim hakkını kullanabilmesi ve meslek edinebilmesi için çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Emiroğlu, engellilere yönelik okulların Türkiye genelinde yaygınlaşmasının büyük önem taşıdığını dile getirdi.

Konferansta, masaüstü yayıncılık kursuna katılan serabral palsili öğrencilere ve girişimcilik kursuna katılan velilerine sertifikaları verildi.

Programa, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkan Vekili Burak Çağatay Doğan, Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı, Mesleki ve Teknik Eğitim Sendikası Genel Başkanı Şahap Yılmaz, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler ve çok sayıda aile katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Öznur Çalık Ak Parti Çankaya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title