Haberler

Şemdinli Davası

Şemdinli Davası'nda Mağdurların Avukatlarından Mehmet Ekinci, Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Bugün Görülen Davanın Duruşmasında Yargıtay 9. Dairesi'nin Bozma Gerekçelerinden Biri Olan 'Görevsizlik' Kararına Uymaması Yönünde Vardığı Sonucu Memnuniyetle Karşıladıklarını Kaydetti.

Şemdinli Davası'nda mağdurların avukatlarından Mehmet Ekinci, Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nin bugün görülen davanın duruşmasında Yargıtay 9. Dairesi'nin bozma gerekçelerinden biri olan 'görevsizlik' kararına uymaması yönünde vardığı sonucu memnuniyetle karşıladıklarını kaydetti.

Seferi Yılmaz ile Metin Korkmaz'ın avukatlarından Mehmet Ekinci, adliye sarayı çıkışında basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Dosyanın büyük bir ihtimalle Yargıtay Ceza Genel Kurulu'na gideceğini belirten Ekinci, "Mahkeme kendisini yetkili kıldı. Güzel bir karar çıktı. Bizim talebimiz doğrultusunda çıkan bu talebi biz memnuniyetle karşılıyoruz. Mahkeme, Yargıtay'ın görevsizlik kararını şuanda kabul etmedi. 'Ben yetkiliyim, davaya ben bakacağım ve eksiklikleri ben yerine getireceğim' dedi. İlgili

yerlere gerek keşif yönünde olsun gerekse başka hususlarda olsun mahkeme bizzat bu eksiklikleri yerine getirip, 29 Haziran'da keşif yapacak ve 11 Temmuz 2007 tarihinde de duruşma görülecek" dedi.

(ŞA-OK-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title