Haberler

Say Your Song-şarkını Söyle Projesi

Avrupa Gönüllü Hizmeti (Agh) Koordinatörü Nazan Saltan Çoban, 'Say Your Song-şarkını Söyle' İsimli Avrupa Birliği Gençlik Programı Eylem 1.1 Projesi'nin, 12-19 Kasım Tarihlerinde Kilis'te Gerçekleştirileceğini Söyledi.

Avrupa Gönüllü Hizmeti (AGH) Koordinatörü Nazan Saltan Çoban, 'Say Your Song-Şarkını Söyle' isimli Avrupa Birliği Gençlik Programı Eylem 1.1 Projesi'nin, 12-19 Kasım tarihlerinde Kilis'te gerçekleştirileceğini söyledi.

AGH koordinatörü Nazan Saltan Çoban, Ticaret ve Sanayi Odası (KİTSO) Konferans Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, "Gençler Faaliyette" grubu tarafından hazırlanan projenin AB Eğitim ve Gençlik Organları Merkezi Başkanlığı Ulusal Ajans tarafından kabul edildiğini söyledi. Çoban, "Avrupa Birliği Gençlik Programı Eylem 1.1 Projesi 'Say Your Song-Şarkını Söyle', 12-19 Kasım tarihleri arasında Kilis'te gerçekleştirilecek. Projemizin genel amacı Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden gelen gençleri bir araya

getirerek geleneksel müziğin ve geleneksel oyunların tanıtılması, değerinin vurgulanması ve gelecek nesillere bu değerlerin ne kadar önemli olduğunun aktarılmasıdır. Aynı zamanda projeyi gerçekleştireceğimiz ülkenin ve şehrin genel özellikleriyle tanıtılmasını, gelen katılımcıların ülkelerinin tanıtılmasını, ülkelerin geleneksel müziklerinin ve oyunlarının çıkış noktalarının konuşulmasını, katılımcı ülkelerde hangi enstrümanların nasıl kullanıldığı ve nasıl yapıldığını da incelemeyi hedefliyoruz. Amacımız

en önemli kültürel mirasımız olan geleneksel müziği ortaklarımız olan gruplarla ve katılımcılarla korumanın yollarını araştırarak sürdürülebilmesine katkıda bulunmaktır" dedi.

Çoban, projenin Kilis'in sosyal imkanlarını artıracağını vurgulayarak, "Bu çalışma; şehri hareketlendirmek, halkımıza yeni bir bakış açısı kazandırmak, Kilis gençlerini projeye dahil ederek kültürümüzü tanıtmalarını sağlamak, devamında gelecek olan yeni projeleri hazırlamak için gerekli bilgi ve dokümanları gençlerle paylaşmak ve onlara İngilizcelerini pratiğe dökmek için fırsatlar sunmaktadır. Büyük bölümü Kilis'te gerçekleşecek olan, Şanlıurfa ve Gaziantep ziyaretlerinin de bulunduğu projeye Litvanya,

Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Bulgaristan, Yunanistan ve Romanya'dan yaklaşık 30 genç katılacaktır. Proje kapsamında öğretmenevinde halk eğitim müzik korosunun konseri ve Kilis Spor Salonu'nda da ortağımız olan yabancı grupların konseri olacaktır. Kilisli gençler olarak bu projeyi halkımızla paylaşacak olduğumuz için çok heyecanlıyız ve mutluyuz" diye konuştu.

(MAD-ST-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title