Haberler

Şanlıurfa: Şanlıurfa'da Sel Tehlikesi Nedeniyle 3 Köyün Boşaltılması Uyarısı

Şanlıurfa'da Jandarma Ekipleri, Etkili Olan Yağmur ve Dolu Yağışı Nedeniyle Sel Tehlikesiyle Karşı Karşıya Kalabilecek Riskli 3 Köyün Boşaltılması Yönünde Uyarıda Bulundu.

Şanlıurfa'da jandarma ekipleri, etkili olan yağmur ve dolu yağışı nedeniyle sel tehlikesiyle karşı karşıya kalabilecek riskli 3 köyün boşaltılması yönünde uyarıda bulundu.

Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa'da şiddetli etkili yağış nedeniyle merkeze bağlı bir çok köyde ve mezrada su baskınları yaşanması üzerine jandarma ekipleri harekete geçti. Arazi yapısı nedeniyle sel tehlikesi yaşanılacağı tahmin edilen Şanlıurfa-Mardin Karayolu yakınlarında Viranşehir İlçesi'ne yakın mevkiinde bulunan Aktaş, Yarımsu ve Akçalı köylerindeki vatandaşlarla irtibatta geçen jandarma ekipleri, bu köylere gidilmemesi konusunda ikazlarda bulundu.

Öte yandan, akşam saatlerinde etkili olan yağış nedeniyle taşan dere yatağı yüzünden Anas Köyü'nün tek geçişi olan 21 yıllık bir köprü yıkıldı. Anas Köyü Muhtarı Abdulaziz Uğur, "Akşam başlayan dolu yağışı nedeniyle bizim köy ile Yenisu, Köse, Güzelköy ve birkaç mezramızın ortak kullandığı köprü yıkıldı. Bu yüzden şehirle gidiş gelişimiz kesildi" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title