Haberler

Samsun: Mübadiller, Samsun'da Biraraya Geldi

Lozan Antlaşması'yla 1924 Yılında Yapılan Mübadelede Türkiye'ye Gelen Vatandaşların Çocukları ve Torunları, Samsun'da Düzenlenen "Bu Millet Bunları Gördü Kızım" Adlı Etkinlikte Biraraya Geldi.

Lozan Antlaşması'yla 1924 yılında yapılan mübadelede Türkiye'ye gelen vatandaşların çocukları ve torunları, Samsun'da düzenlenen "Bu Millet Bunları Gördü Kızım" adlı etkinlikte biraraya geldi.

Samsun Mübadele ve Balkan Türk Kültürü Araştırma Derneği ile merkezi İstanbul'da bulunan Lozan Mübadilleri Vakfı'nın ortaklaşa Gazi Sahnesi'nde düzenlediği etkinlikte, Türkiye'ye gelen mübadillerin çocukları ve torunları biraraya geldi. Lozan Antlaşması'yla 1924'te Türkiye'ye zorunlu olarak ilk gelen mübadillerin de katıldığı etkinlikte, mübadilleri anlatan belgesel izlendi. Lozan Mübadilleri Vakfı Genel Sekreteri Sefer Güvenç ve kamuoyu araştırmacısı Çimen Turan mübadiller hakkında bilgi verdi.

Programa katılan Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım, yaşlı mübadillere çiçek takdim etti. Samsun Mübadele ve Balkan Türk Kültürü Araştırma Derneği Başkanı Hamdi Kurubaş, daha aktif çalışmalar yaparak mübadillerin kaynaşmasının sağlanacağını söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title