Haberler

Sakarya Üniversitesi yönetimi farkındalık için kan bağışında bulundu

Güncelleme:

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) yönetimi, kan bağışının önemine dikkati çekmek için bağışta bulundu.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) yönetimi, kan bağışının önemine dikkati çekmek için bağışta bulundu.

Türk Kızılay Sakarya Şubesinin Serdivan ilçesindeki binasına gelen Rektör Prof. Dr. Fatih Savaşan ve yönetim kademesi, şube başkanı Zahid Tiryaki'den çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Daha sonra form dolduran SAÜ yönetimi, kan bağışında bulundu.

Rektör Savaşan, gazetecilere, Kovid-19 salgını döneminde genel anlamda kan bağışında düşüş yaşandığını söyledi.

Yılı anlamlı bir etkinlikle kapatmak amacıyla üniversitenin üst yönetiminde yer alan çalışma arkadaşlarıyla kan bağışında bulunduklarını aktaran Savaşan, "Sosyal medya aracılığıyla da Türkiye'nin her tarafındaki öğrencilerimize bu kampanyaya katılmaları için duyuru yapacağız. Öğrencilerimize çekilişle küçük hediyeler de vereceğiz. Zaten öğrencilerimizin bu konularda hassas olduklarını biliyoruz. Gençler belli konularda hassas davranıyor. Kan verme hususunda da önemli bir duyarlılık göstereceklerini ve bu kampanyaya bulundukları illerde katılmak suretiyle Türk Kızılaya kan konusunda destek vereceklerini düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Türk Kızılay Sakarya Şubesi Başkanı Zahid Tiryaki de 2020 yılında olağanüstü bir süreçten geçildiğini kaydetti.

Tiryaki, Sakarya Üniversitesi yönetimine, kan çağrısına duyarlı davranıp bağışta bulundukları için teşekkür etti.

Her yıl SAÜ'den ciddi bir kan bağışı aldıklarını anlatan Tiryaki, salgın sürecinde kan stoklarda azalma yaşandığına işaret etti.

Hastalığın devam ettiğini ve kronik rahatsızlıkları olan vatandaşların kan ihtiyaçlarını karşılamak durumunda olduklarını vurgulayan Tiryaki, "Bu sesimize üniversitemiz duyarlı davrandı. Sakarya Üniversitesi öğrencilerimizin, bulundukları şehirlerde Türk Kızılay kurumlarına giderek kan bağışında bulunmalarını rica ediyoruz." dedi.

Tiryaki, kan bağışı merkezlerinin düzenli olarak her gün dezenfekte edildiğini, maske, mesafe ve temizlik kurallarına riayet edildiğini vurguladı.

Zahid Tiryaki, sokağa çıkma kısıtlaması olan günlerde de "www.kanver.org" adresinden oluşturulacak randevuyla bağışların merkezlere gidilerek yapılabileceğini sözlerine ekledi.

Kan bağışında, SAÜ rektör yardımcıları Prof. Dr. Hatem Akbulut ve Prof.Dr. Barış Tamer Tonguç, genel sekreter Yaşar Kahraman, genel sekreter yardımcısı Ali Çiydem ile Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (SAÜSEM) Müdürü Prof. Dr. Fatih Yardımcıoğlu yer aldı.

Kaynak: AA / Güncel

Sakarya Üniversitesi Kızılay Sakarya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ÇAYKUR İŞÇİ ALIMI 2024 NE ZAMAN? Çaykur işçi alımı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları ne? #9749 KOTON HALKA ARZ | Koton halka arza açıldı mı? Koton katılım endeksine uygun mu? Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title