Haberler

Sakarya: Shp Genel Başkanı Karayalçın Sakarya'da

Sosyal Demokrat Halk Partisi (SHP) Genel Başkanı Murat Karayalçın, "Türkiye, birileri öyle istiyor diye Lübnan'a asker göndermek durumunda değildir" dedi.

Sosyal Demokrat Halk Partisi (SHP) Genel Başkanı Murat Karayalçın, "Türkiye, birileri öyle istiyor diye Lübnan'a asker göndermek durumunda değildir" dedi.

SHP lideri Murat Karayalçın, bir dizi ziyarette bulunmak üzere Adapazarı'na geldi. Tuna Tan Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyen Karayalçın, Lübnan'a asker gönderme konusuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Karayalçın, "Konuya, Türkiye'nin Lübnan'a asker göndermesi olarak değil, Ortadoğu'daki sorunun çözümlenmesi olarak bakmak lazım. Burası bizim yaşam alanımız. Biz aynı zamanda Ortadoğuluyuz. Bu bölgenin insanıyız, bu bölgede yaşanan tüm gelişmeleri incelemek zorundayız. Türkiye bugüne kadar değişik tarihlerde değişik yerlere 28 kez asker göndermiş. Hiç kuşkusuz Türkiye, birileri öyle istiyor diye, asker göndermek durumunda değil. Türkiye'nin, Lübnan'a asker gönderme konusunu karara bağlarken, 3 ölçütü göz önünde bulundurması gerekir. Türkiye bu kararı alırken askerin can güvenliğini, bölge ülkeleriyle ilişkilerinin geleceğini ve bölgenin gereksinimlerini dikkate almalıdır" dedi.

Bölgeye asker gönderirken Kara Kuvvetleri'nden istihkam personeli ile Deniz ve Hava Kuvvetleri personelinden göndermesi gerektiğini de ifade eden Karayalçın, "Türkiye bölgeye asker göndermekle kalmayıp kamu personeli de göndermelidir. Eğitim, sosyal hayat ve sağlık konusunda gönderilecek kamu personelinin bölgenin yapılanması konusunda daha faydalı olacağı kanısındayım. Bölgede konuşlanacak Barış Gücü'nün komutası da Türk askerine verilmedir" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title