Haberler

Sakarya: Serseri Kurşun Hayatını Kararttı

Sakarya'nın Hendek İlçesi'nde taraf olmadığı bir kavgada ateşlenen silahtan çıkan kurşun nedeniyle omurilik felci olan Ümit Aktan, tekerlekli sandalyeye mahkum oldu.

Sakarya'nın Hendek İlçesi'nde taraf olmadığı bir kavgada ateşlenen silahtan çıkan kurşun nedeniyle omurilik felci olan Ümit Aktan, tekerlekli sandalyeye mahkum oldu.

Hendek İlçesi'nde yaşayan 25 yaşındaki Ümit Aktan, 1.5 yıl önce gittiği bir eğlence yerinde çıkan kavgada, serseri kurşunla sırtından vurularak omurilik felci oldu. Taraf olmadığı bir kavgada ateşlenen silah nedeniyle tekerlekli sandalyeye mahkum olduğunu söyleyen Aktan, "1.5 yıl önce arkadaşlarımla eğlenmek için bir yere gitmiştik. Biz 2 arkadaş oradan ayrıldık. Daha sonra eğlence yerinde kavga çıktığını öğrendik ve geri döndük. Oraya ulaşmadan arabayı durdurdum. Arabadan indiğimde küçük bir çocuğun vurulduğunu gördüm. Ben de kendimi korumak için arabaya doğru geri döndüğümde sırtımdan vuruldum" dedi.

Vücuduna isabet eden kurşunun omuriliğiyle birlikte ciğerlerini de parçaladığını ve 2 kez ameliyat olduğunu belirten genç, "Arkadan ateş edildi ama vuran kişiyi gördüm, gelip ölüp ölmediğime baktı. Bu gittiğimiz yerin sahibiydi. Mahkemelere geldiği için tanıyorum. Her gün haberlerde rasgele atılan kurşunlardan dolayı insanların öldüğünü sakat kaldığını görüyorum. 1.5 yıl önceki hayatımla şimdiki hayatım arasında dünyalar kadar fark var. Dopdolu yaşıyordum. Şu anda tekerlekli sandalyeye mahkumum. Bu durumu ilk 6 ay hiç kabul edemedim. Kabullenmesi için insanın bunu yaşaması gerek" diye konuştu.

Serseri kurşunla hayatının karardığını dile getiren Aktan, "Bir yere gidemiyorum. Tatili çok seven bir insandım ama gidemiyorum. Evden en fazla internete gidebiliyorum. Arabada da oturduğum zaman yoruluyorum. Devlet herkese silah veriyor. Beni vuran kişinin kullandığı silahın da ruhsatı yoktu. Vuran insanlar içeri girmedi. O insanlar neden dışarıda gezer buna bir anlam veremiyorum" dedi.

Akyazı Adliyesi'nde görülen yaralama davasının, Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne alındığını ifade eden Aktan, Akyazı İlçesi'nde 6 Ocak 2005 tarihinde meydana gelen silahlı kavgada, kendisiyle birlikte bir kişinin de ayağından yaralandığını söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title